Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ruch i klik myszy w innej aplikacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stworzyłem mały kodzik bota, który podpina się do gry i wykonuje jakieś akcje. Fragment kodu:

Declare Auto Function FindWindow Lib "USER32.DLL" ( _
    ByVal lpClassName As String, _
    ByVal lpWindowName As String) As IntPtr
    Declare Auto Function SetForegroundWindow Lib "USER32.DLL" _
        (ByVal hWnd As IntPtr) As Boolean
    Dim cocHandle As IntPtr
    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        cocHandle = FindWindow("WindowsForms10.Window.8.app.0.33c0d9d", "BlueStacks App Player")
        SetForegroundWindow(cocHandle)
    End Sub
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        If cocHandle = IntPtr.Zero Then
            MsgBox("Nie wykryto uruchomionej aplikacji.")
            Return
        Else
            Timer1.Start()
        End If

W timerze1 robi się co ma się robić, czyli wciśnięcia klawiszy klawiatury:

SendKeys.Send("bla bla bla")

Pytanie brzmi: jak zrobić ruch i kliknięcie myszką? Szukam od 2 godzin i nie mogę znaleźć, jedyne co znalazłem to mouse_event(mouse_move, 150,150,0,0) lecz to działa względem ekranu i robi normalne kliknięcie, nie na zaznaczonej grze. Z góry dzięki

Opublikowano

@up 

Mam taki error (załącznik). Wie ktoś jak go naprawić? A tak w ogóle to dzięki, już widzę, że ma  Current.Handle więc powinno działać. Tylko ten error i problem rozwiązany. "A call to PInvoke function 'Clash Of Clans Bot!Clash_Of_Clans_Bot.Form1::mouse_event' has unbalanced the stack. This is likely because the managed PInvoke signature does not match the unmanaged target signature. Check that the calling convention and parameters of the PInvoke signature match the target unmanaged signature."

EDIT: Znalazłem to: http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/0htdy0k3(v=vs.110).aspxlecz niezbyt pomaga :c

post-450013-0-14781400-1420365431_thumb.png

Opublikowano

Jest to chyba omijanie problemu a nie jego rozwiązanie ale powinno pomóc

Go to:

Debug - Exceptions - Managed Debugging Assistants
and then uncheck the options for:

ContextSwitchDeadlock
PInvokeStackImbalance
After that, no more messages.
Opublikowano

Dobra nie ogarnąłem na początku. Miałem jeszcze jeden błąd, który sprawiał że po wyprodukowaniu pliku .exe nie znajdywało okna. Naprawiłem i dopiero zauważyłem, że po takiej operacji błąd się nie pojawia. Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...