Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwerna modach

vagel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Grałem sobie z koleżanką na serwerze minecraft'a na modach (moim). Chcielismy aby dołączył do nas kolega, lecz gdy wbija na serwer wyskakuje end of stream, ale jak zmieni nick to problem z pewnym modem i tak w kolko albo to albo to. 

Jestesmy pewni ze ma wszystkie mody bo sam wrzucalem mu cale .minecraft.

Nastepnie je usunął i sam wszystko zrobil wkleil tylko "mods" co doprowadzilo do zmiany błędu związanym z modem na błąd "end of stream" . Koleżanka wbija normalnie tylko on ma z tym problem. 
Prosze pilnie o pomoc gdy mielismy juz kiedys serwer(również byłem właścicielem) wszystko nam działało ;/

Z góry dziękuje ;)

Opublikowano

oke czy kolega ma konto premium?

jeżeli nie to w server.properties ustaw onlymode: false

i powinno dzialać :)

Opublikowano

Ani kolezanka ani kolega nie maja konta premium gramy na mineshafter, kazdy ma identyczny launcher wszystko jest identycznie tylko kolega ma ten błąd ;/

Onlinemode jest na false ;)

Opublikowano

Spróbuj ich dopisać do whitelist a jak nie to niech zmienią launcher na KeiiNett launcher i niech go nie aktualizują bo nowa wersja launchera pod nową nazwą jest do dupy. :]

Opublikowano

szukacie błędu tutaj gdzie nie trzeba, Kolezanka ma launcher ten sam co kolega wszystko maja tak samo jak i ja, 

Kolezanka wbija bez problemu, a kolega nie moze . Tylko dlaczego ;/ Wątpie żeby wina launchera byla poniewaz ja i kolezanka go uzywamy i jest bardzo dobry.

Opublikowano

szukacie błędu tutaj gdzie nie trzeba, Kolezanka ma launcher ten sam co kolega wszystko maja tak samo jak i ja, 

Kolezanka wbija bez problemu, a kolega nie moze . Tylko dlaczego ;/ Wątpie żeby wina launchera byla poniewaz ja i kolezanka go uzywamy i jest bardzo dobry.

Podaj pełny błąd. Bo na pewno nie jest tylko "end of stream". Podaj również Logi , znajdują się w pliku logs, w .minecraft lub na pulpicie.

Podaj mi również wersje Minecrafta.

@edit: Prefix tematu powinien być [Problem] , ale to co innego xD

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Wersja to 1.6.4-Forge9.11.1.953 ;)
Jak wbije kolega to ci wkleje log'a ^^

Bo widze że już więcej coś ogarniasz około 20.00 będzie kolega to ci wrzuce log'a.

Opublikowano

Wersja to 1.6.4-Forge9.11.1.953 ;)

Jak wbije kolega to ci wkleje log'a ^^

Bo widze że już więcej coś ogarniasz około 20.00 będzie kolega to ci wrzuce log'a.

Jak coś wyślij mi jeszcze lauchera z modami na PW.

Logi też na PW wyślij ;)

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Problem jest praktycznie rozwiązany ^^ przynajmniej ten z Metallurgy. Też mi on wyskoczyl okazało się że jakiś mod blokuje tego ;) 
Ale jeżeli się odpali bez tego blokującego moda a pozniej sie go znowu wrzuci wszystko śmiga.
Gdy rozwiążemy problem podam rozwiązanie dokładne.
Mam nadzieje że nie wyskoczy tylko "end of stream" :)
Dzięki za pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...