Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny problem, spadek FPS...

EviL1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Podczas gdy odpala już meczyk, od dokładnie 00:00 do 2-giej lub 3-ciej minuty mam od 35 do 50FPS. Po tym czasie jednak FPS spada do 5 czasami max 8 FPS czyli mam pokaz slajdów. Po wyjściu i ponownym wejściu do gry, nawet gdy jest 15 czy 20 minuta gry nadal mam ok. 35 do 50FPS po czym po 2-3 minutach powraca mi z max 8FPS. Jest to bardzo wkurzające, mam tak od jakiegoś czasu, zmieniałem ustawienia graficzne jednak nic zupełnie nie pomagało, wykonałem nawet ostatnio format (nie dla tego aby popykać w lola), jednak efekt wciąż jest identyczny. Temperatura CPU bez zmian, nawet gdy FPS spada.

Proszę bardzo o pomoc.

Specyfikacja mojego komputera:

Laptop Acer 7750ZG 

Procesor: Intel Pentium B940 2,00GHz 2rdzenie

karta graficzna: AMD Radeon HD 6550M 1024MB + jakiś poj**any intel family z zintegrowaną kartą graficzną.

Pamięć ram: 4GB DDR3 1333MHz

Windows 7 64bit Ultimate

Dodam, że mój brat ma o wiele gorszego lapka a osiąga po 40FPS i wyżej.

Opublikowano

Pobierz  AMD VISION Engine Control Center lub jeśli masz zainstalowany wejdz pulpit prawy przycisk myszy > AMD VISION Engine Control Center > Gry > Ustawienia aplikacji 3D. Najważniejsze: 

SMOOTHVISION HD:antyaliasing, zaznacz

"Użyj ustawień aplikacji".

SMOOTHVISIO HD:Filtrowanie anizotropowe, zaznacz

Reszta poniższych ustawień na "Wydajność" 

Gotowe. Miłej gry :) 

Opublikowano

Ja mam praktycznie to samo ale smigam na Mcbook Pro.

MacBook Pro (13-inch, Mid 2009)

Processor 2,26 GHz Intel Core 2 Duo

Memory 4 GB 1067 MHz DDR3

Graphics NVIDIA GeForce 9400M 256 MB

120 GB
Solid State SATA Drive

I do patcha 4.20 mialem srednio 30-60fps a teraz po 20 min mam spadek do 15fps a nawet do 8 fps

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Podlącz ładowarke do laptopa i wtedy graj. :)

Jest cały czas podłączony

Powyłanczaj wszystkie niepotrzebne programy

Są również wyłączone

Takie coś pobierzesz z http://www2.ati.com/drivers/amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win7-64bit.exe

Przy okazji zaktualizuje Ci sterowniki.

Rozumuje że mam wybrać dokładnie wszystkie parametry odnośnie swojego laptopa i pobrać wybrane sterowniki, tak też zrobiłem. Niestety wówczas wgrane sterowniki dają mi maksymalną rozdzielczość 1024x768, wyższa rozdzielczość nie jest wykrywana jak np 1600x1200. Wgrałem te akurat które producent na stronie daje i działa, program jest jednakże nie ukazuje "SMOOTHVISIO HD", reszta opcji jest.

Pobierz  AMD VISION Engine Control Center lub jeśli masz zainstalowany wejdz pulpit prawy przycisk myszy > AMD VISION Engine Control Center > Gry > Ustawienia aplikacji 3D. Najważniejsze: 

SMOOTHVISION HD:antyaliasing, zaznacz

SMOOTHVISIO HD:Filtrowanie anizotropowe, zaznacz

Reszta poniższych ustawień na "Wydajność" 

Gotowe. Miłej gry :)

Uczyniłem ze wszystkimi ustaleniami prócz jedynie "SMOOTHVISIO HD", bo jej po prostu nie ma, zapewne dlatego że są to stare sterowniki, których bodajże nie da się zaktualizować. Obecnie podczas startu meczu mam błąd po czym gra się dalej nie odpala.

Opublikowano

­Może jak dasz calutki system pod wydajność to coś pomoże. Spróbuj ;)

1. Usuń wszystkie kopie zapasowe

2. Nie zezwalaj na indexowanie zawartości plików

3. Daj system Windows pod największą wydajność

4. W grze wyłącz synchronizację pionową, cienie itp.

5. Ustaw "league of legends" jako najwyższy priorytet

6. Oczyść komputer i usuń zbędne programy, dzięki CCleanerowi

7. Wyłącz kompozycje wizualne "league of legends"

8. Pobierz program MSI Afterburner i 3, 4 suwaki ustaw na najniższe

Mam nadzieje, że pomogłem

PS. Laptopy nie są do gier, tylko komputery stacjonarne, więc jak chcesz solidnie pograć to polecam jakiś dobry stacjonarny komp (najlepiej składak) ;)

Mi osobiście to dało ~90 FPS i jak mam spadki, bo na tyle, że gra ciągle jest płynna (praktycznie tych spadków nie widać)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...