Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję dobrego zasilacza do komputera.

KapienPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, tak jak w temacie. Poszukuję cichego i wytrzymałego zasilacza o mocy 500W. Może być z certyfikatami. Kwota jaką mogę przeznaczyć to ok. 200zł. W aktualnym zasilaczu kondensatory padają.

Mój aktualny sprzęt:

Procesor - AMD Athlon II x4 630 (4x2.8ghz)

Dyski - Segate Barracuda 320GB i WD Caviar Green 1TB (WD10EZRX)

Napęd - Brak
Karta Graficzna - Palit Nvidia GeForce GTX 650 Ti BOOST (1GB GDDR5)

Pamięci RAM - 2x2GB Kingston i 2x1GB Kingston 

Zasilacz - Chieftec GPS-450AA-101A

Płyta Główna - Asus M3N-HT Deluxe/Mempie

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Najlepszy będzie XFX Core 450W: http://www.morele.net/zasilacz-xfx-atx-core-450w-120mm-80-psu-p1-450s-x2b9-419031/- To cicha i porządna konstrukcja Siso. Nie 500W ale przy obecnym komputerze on się nawet nie spoci.

Trochę drożej jest mocniejszy i modularny TT: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Właśnie 450W nie chcę, bo aktualnie 450w siedzi i woła o emeryturę :/

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Widocznie wina obecnego zasilacza. Nie chodzi o moc bo na 450watach można trzymać o wiele bardziej prądożerne jednostki. Nawet przy modernizacji nie trzeba się obawiać o brak mocy bo jeśli się kupi dobre PSU to i GTX970/770 uciągnie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Chciałem zasilacz, podajesz mi zestaw, a zasilacz w zestawie droższy o 30zł.

TESTERPL11.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...