Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra się wyłącza

SnowTiger™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Po kilkuletniej przerwie postanowiłem wrócić do metina.
Gdy włączam grę to po minucie wywala mnie do pulpitu i wyskakuje
148441420311926390167.png

Nie gram na hackach ani żadnych botach.

982831457370434390167.jpeg

Opublikowano

Zapewne masz na komputerze jakieś stare cheaty które wykrywa HS.

Zgodnie z oficjalnymi informacjami uzyskanymi od GF, błąd ten występuje w sytuacji gdy jakaś aplikacja zewnętrzna (nie związana z klientem gry) próbuje wstrzykiwać do procesu gry własne informacje.
U każdego przyczyna może być różna, u jednej osoby to jest próba aktualizacji klienta gry podczas uruchomionej oddzielnej instancji gry, u innej osoby wirusy a u jeszcze innej niedozwolone oprogramowanie (trudno pewnie zliczyć wszystkie przyczyny, dlatego opis jest ogólny).

Gdyby problem dotyczył mnie, postąpiłabym zgodnie z następującymi (dokładnie w takiej kolejności) krokami:
1. odinstalować grę metin2pl
2. usunąć w rejestrach (wywoływane przez regedit.exe) wszystkie wpisy dotyczące metin2pl
3. usunąć folder z metin2 (mimo odinstalowania, folder z plikami konfiguracyjnymi pozostaje, trzeba go ręcznie usunąć)
4. wyłączyć na chwilę antywirusa oraz wszystkie programy (komunikatory, sterowniki, itp)
5. trzymając przyciśnięty lewy shift kliknąć na programie instalacyjnym metin2 prawym przyciskiem myszy i z menu, które się pojawi wybrać: uruchom jako administrator

Opublikowano

Pobierz nowego klienta i nie wrzucaj hacków może ze to stary client którego używałeś z hackami i dlatego Pobierz  nowy

Opublikowano

Odinstalowałem, pobrałem odnowa, rejestr wyczyszczony, usunąłem starego switch bota którego znalazłem na kompie, zainstalowałem i dalej ten sam błąd.
Dodam jeszcze że podczas instalowania wyskoczył 2 razy błąd.

615261420322008390167.png

Opublikowano

Odinstalowałem, pobrałem odnowa, rejestr wyczyszczony, usunąłem starego switch bota którego znalazłem na kompie, zainstalowałem i dalej ten sam błąd.

To juz nie jest bląd po prostu kliknij ok i uruchomi ci sie drugi patcher i spatchuje i wloncz :)

Opublikowano

Tak jak wyżej, kliknij ok i powinno być ok.

Drugi błąd dalej występuje?

Opublikowano

No HackShield coś wykrywa, możliwe też że masz na kompie keyloggera - wyczytałem że taki błąd też był przy takiej sytuacji.

ALT+CTRL+DEL - Daj screena, zobacz czy nie masz podejrzanych procesów.

Przeskanuj najlepiej PC.

Wyłączałeś jakieś usługi systemowe?

Zarówno Braveman jak i dwóch innych graczy z podobnym problemem zwrócili uwagę, że jakiś czas temu aby przyśpieszyć działanie swojego systemu, wyłączyli większość usług systemowych. Jedna z tych osób po ponownym włączeniu wcześniej wyłączonych usług pozbyła się problemu z błędem.

Aby przywrócić wcześniej wycięte programy należy:
Krok 1.
Uruchom->services.msc - tutaj uruchomić to, co wcześniej wyłączyliście

Krok 2.
Panel sterowania -> Programy (lub Programy i funkcje) -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows -tutaj zaznaczyć to, co wcześniej odznaczyliście.

Tego akurat nie jestem pewny, ale możesz spróbować - Usuń HS'a i spróbuj spatchować metina.

Opublikowano

Procesy:

965901420372153390167.png

Żadnych usług nie wyłączałem 

Dodam jeszcze że mam inną grę z HS i nie mam tam żadnych problemów.

Opublikowano

No trudno jeśli format to format.

Dziękuje za pomoc.  ^_^

@UniverstalDG spróbuj jeszcze usunąć cały folder HS i spatchować metka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...