Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zrywanie połączenia Wi-Fi, kuuuuźwwwwaaaa!

umotex12

Pytanie

Opublikowano

Mam bardzo nietypowy problem, sposoby na jego rozwiązanie znalezione w necie u mnie nie działają. Dlatego pytam się was... 

Mam całkiem niezły laptop Sony Vaio, model podam jak zapytacie bo może nie trzeba. Lapek ten ma WiFi, WiFi direct i bluetooth.

Problem jest niezwykle wkurwiający i występuje tylko na tym laptopie, cała reszta urządzeń od ajfona taty po PS trójkę i stacjonarny ładnie odbiera. 

Wygląda to tak: laptop łączy się ładnie z netem. Surfuję chwilę po necie, i wtem po chwili, zupełnie z dupy wszystkie strony przestają odpowiadać. Filmy z youtube urywają się w połowie, strony też itp, ale na dole, przy ikonce natężenia sygnału nie ma znaku ostrzegawczego, laptop uważa że wszystko jest okej. Po chwili mielenia chrome wyświetla komunikat "nie można nawiązać połączenia z siecią", a następnie "brak połączenia z internetem" (dokładnie w tej kolejności). Wtedy też na dole pojawia się znak ostrzegawczy "brak połączenia z internetem". Aby wszystko działało muszę pyknąć fizyczny przełącznik wifi i odpyknąć, wtedy sieć się restartuje i wszystko bangla.

Problem może niezbyt denerwujący, ale powtarza się co pięć minut, albo nawet mniej. Mam wrażenie, że to zależy od ilości zużuytego transferu, np. co 200 megabajtów zrywa sieć. Dlaczego?! Sposoby z internetu, jak już wyżej wspomniałem nie działają, zrobiłem chyba już wszystko. Pomocy!

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem ten sam problem, internet wyłączał się co chwilę.

Spowodowane to było routerem, bo Sony Vaio z nim nie współpracował ;_;.

Wymieniłem router i działa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...