Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Monety za sms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce zrobić coś w stylu kupowania monet które dodają się do bazy danych MySQL (bungee cord i wszystko pod 1 MySQL) widziałem kiedyś taki pluginek ale nie pamiętam nazwy. I za te monety można kupić np rangę w grze.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

wątpię, żeby teraz taki plugin był dalej, ale wiem, że jest możliwość zrobienia takiego czegoś poprzez php i mysql. Trzeba po prostu napisać skrypt sklepu i połączyć ze sobą 2 lub sklepów na tej samej bazie. Wiem, że taki coś jest możliwe, bo kiedyś sam miałem taki sklep. Pozdrawiam.

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

@bazyli123

Jeżeli bym użył rcon i mam kilka serwerów na tym samym IP czy wiedziało by do którego serwera wysłać komendę?

Opublikowano

Proste dla osób, które się tym zajmują :D

Użyj języków: Java,PHP,HTML,Mysql

Napisz plugin w Eclipse, który będzie posiadał komendę /monety dodaj <nick_gracza> ilość,

wgraj go na wszystkie serwery :D, po stronie Java tyle.

Php,html i mysql.

Stwórz bazę np logi,użytkownicy,serwery,itd...

W tabeli logi np będą kolumny:

- ID logu

- Na jaki serwer zostały dodane monety

- Dla kogo

- Kiedy

serwery:

To będzie najważniejsza część ponieważ, skrypt ma rozpoznać ip serwera port itd czyli baza będzie wyglądała np tak :P

ID ..

IDserwera..

Ip serwera..

Port..

Port rcon..

hasło rcon..

A przy zakupie monet po wybraniu serwera na który mają zostać dostarczone monety skrypt ma wpisać dane do łączenia się z serwerem przy pomocy id serwera.. w innym przypadku jak monety mają być na każdy serwer to wystarczy tylko 2 tabele. logi, użytkownicy

w logach

- ID

- Użytkownik

- Kiedy

- Ile co, itd..

A w użytkownikach np:

- ID

- Login

- Hasło

- Monety

Wtedy musiał byś napisać plugin na valutę, która by odczytywała stan konta z mysql :P, równie dobrze może być to zwykłe essentials na wszystkich serwerach połaczonę z mysql i korzystające z jednej tabeli :D

Da się wszystko zrobić, trzeba cierpliwości :D

Przynajmniej ja to tak widzę :D

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

@cziter20

Właśnie nie jestem na takim etapie w pisaniu pluginów. PHP i MySQL to umiem. Najwyżej poprosze kogoś by napisał mi autorski

Opublikowano

@gredier

Właśnie chodzi o to, że masz rozdzielenie sklepów, i masz tyle sklepów ile serwerów, ale wszystkie sklepy mają dostęp do jednej bazy gdzie są zapisane stany kont. Pozdrawiam.

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...