Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obrażanie uczuć religijnych - nagłośnienie sprawy!

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W Internecie powstaje wiele stron które mogą obrazić uczucia religijne.

Chciałbym tutaj powołać się na tą stronę na facebook'u:

https://www.facebook.com/pages/Browar-szlugi-Jan-Pawe%C5%82-II/905199692825162

która obraża naszego papieża rodaka - św. Jana Pawła.

Zgłosiłem jedno z najbardziej obraźliwych zdjęć, i dostałem takie coś:

ss_01_22.png

Załóżmy gdybyśmy obrazili kogoś ważnego z Islamu, to prawdopodobnie by właściciel strony dostał 30 dniowej blokady na facebooku, oraz miałby ostrzelany dom.

Prosiłbym o nagłośnienie tej sprawy, bo takie strony szkodą, i szerzą zgorszenie.

Udostępnijcie ten post na stronach społecznościowych, i innych forach.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No to obraź kogoś z Koranu i sprawdź, jak nie masz informacji popartych dowodami to najlepiej się nie wypowiadaj.

Opublikowano

Również nie rozumiem osób, które obrażają Jana Pawła II, nie wiem, może w ten sposób czują się lepsi? Wojownicy klawiatury. 

Opublikowano

No to obraź kogoś z Koranu i sprawdź, jak nie masz informacji popartych dowodami to najlepiej się nie wypowiadaj.

No to obraź proszę. Może nic Ci nie dadzą, ale staniesz w sądzie dla obrażania uczuć religijnych.

Opublikowano

Też nie rozumiem, czemu ludzie obrażają największego polaka w historii, miał 30 metrów i niszczył budynki. Trzeba pamiętać, że kochał dziewczynki z warkoczykami i bez warkoczyków też.

Opublikowano

Piszesz ten temat na forum, gdzie połowa użytkowników to zwykli idioci w wieku szkolnym, dorośli idioci etc. Którzy mają z tego bekę. Druga połowa uważa zapewne tak samo jak ja, że każda religia to stek bzdur nie popartych dowodami naukowymi, i stworzona tylko by naciągać naiwniaków na kasę.

Czyli krótko mówiąc... GL & HF...

Opublikowano

Również nie rozumiem osób, które obrażają Jana Pawła II, nie wiem, może w ten sposób czują się lepsi? Wojownicy klawiatury.

Wiesz, to jest nowy trend gimbusów nic nie poradzisz
Opublikowano

o co cie piecze odbyt? jak zrobią stronę ośmieszająca jakiegoś celebryte czy aktora to też płaczesz? człowiek to człowiek, jednego można obrażać i szydzić a drugiego nie? czemu facebook ma faworyzować papieży?

Opublikowano

No to obraź proszę. Może nic Ci nie dadzą, ale staniesz w sądzie dla obrażania uczuć religijnych.

Allah ciągnie druta Mahometowi. 

@top Żyjemy w społeczeństwie, w którym obowiązuje wolność słowa. To, że ty masz ból dupy, że ktoś obraził twoje "uczucia religijne", gówno kogo obchodzi. Mam prawo mówić co chcę, gdzie chcę i kiedy chcę, jak i każdy inny.

Piszesz ten temat na forum, gdzie połowa użytkowników to zwykli idioci w wieku szkolnym, dorośli idioci etc. Którzy mają z tego bekę. Druga połowa uważa zapewne tak samo jak ja, że każda religia to stek bzdur nie popartych dowodami naukowymi, i stworzona tylko by naciągać naiwniaków na kasę.

Czyli krótko mówiąc... GL & HF...

Jesteś jak 95% ateistów, deistów itd., którzy mają gdzieś sprawy religijne, a obchodzą święta kościelne. Wieje od takich, jak ty hipokryzją na kilometry.

Opublikowano

Jesteś jak 95% ateistów, deistów itd., którzy mają gdzieś sprawy religijne, a obchodzą święta kościelne. Wieje od takich, jak ty hipokryzją na kilometry.

Skąd to możesz wiedzieć?

Ja np. jedyne jakie święto obchodzę to boże narodzenie, nie chodzi o boga, tylko o rodzine, może kiedyś zrozumiesz.

Opublikowano

@top Żyjemy w społeczeństwie, w którym obowiązuje wolność słowa. To, że ty masz ból dupy, że ktoś obraził twoje "uczucia religijne", gówno kogo obchodzi. Mam prawo mówić co chcę, gdzie chcę i kiedy chcę, jak i każdy inny.

No ty wielce zachowujesz się jak katolik mówiąc że Allah ciągnie nie powiem co Mahometowi, aż to nie nadaje się do komentowania.

A to co myślisz obchodzi mnie tyle, co spłukiwana woda w kiblu. A poza tym, hipokryzją w tym momencie od ciebie zalatuje.

Opublikowano

Islamu się boją, bo za swoją wiarę mogą zniszczyć ich stronę. Nie dziwię się.

Prosty chrześcijanin przecież im nic nie zrobi, dlatego przysyłają tylko takie powiadomienia.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jesteś jak 95% ateistów, deistów itd., którzy mają gdzieś sprawy religijne, a obchodzą święta kościelne. Wieje od takich, jak ty hipokryzją na kilometry.C

Cofnij się do 1 gimnazjum (o ile w niej nie jesteś) na lekcje WOSu, bo tam masz omawianą m.n wolność słowa.Krytykować możesz wszystko, ale nie możesz obrażać innych.A o JP2 wiesz tyle, że był Polakiem i cytuje: "Gwałcił małe dzieci", a już o jego błędach teologicznych i postępowaniu niewiele.

Skąd to możesz wiedzieć?

Ja np. jedyne jakie święto obchodzę to boże narodzenie, nie chodzi o boga, tylko o rodzine, może kiedyś zrozumiesz.

Obchodzisz rocznice urodzin kogoś kto dla ciebie nie istnieje? Jesteś nienormalny? Nie bronię ci robić kolacji co roku 24.12, ale nie mów, że obchodzisz Boże Narodzenie.

A całe to obrażanie JP2 w internecie opiera się na jednym zarzucie, do tego nieprawdziwym - "gwałcił małe dzieci".Może i krył pedofilię i popełniał błędy teologiczne, ale przecież nie oto chodzi jego wielkim hejterom tylko, żeby się pośmiać.

Opublikowano

No ty wielce zachowujesz się jak katolik mówiąc że Allah ciągnie nie powiem co Mahometowi, aż to nie nadaje się do komentowania.

A to co myślisz obchodzi mnie tyle, co spłukiwana woda w kiblu. A poza tym, hipokryzją w tym momencie od ciebie zalatuje.

Czytaj ze zrozumieniem. 

Cofnij się do 1 gimnazjum (o ile w niej nie jesteś) na lekcje WOSu, bo tam masz omawianą m.n wolność słowa.Krytykować możesz wszystko, ale nie możesz obrażać innych.A o JP2 wiesz tyle, że był Polakiem i cytuje: "Gwałcił małe dzieci", a już o jego błędach teologicznych i postępowaniu niewiele.

Wolność słowa nie sprowadza się tylko do krytyki. Poza tym, w Polskim kodeksie karnym nie ma nic o obrażaniu zmarłych papieży... ;)

Opublikowano

A dla mnie to jest żałosne jak to już ktoś powiedział ''albo mówmy o zmarłych dobrze, albo wcale''. Osobiście też widzę w tym ogromny problem dzisiejszego społeczeństwa, jednak jak to wiele osób mówi ''da się przyzwyczaić'' i tak jak to oni właśnie twierdzą tak jest, przyzwyczajamy się do pewnych sytuacji, obrażamy innych i zaczyna nam się wydawać, że to już zupełnie ''normalka''. 

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem. 

Wolność słowa nie sprowadza się tylko do krytyki. Poza tym, w Polskim kodeksie karnym nie ma nic o obrażaniu zmarłych papieży... ;)

Ale o obrażaniu ogólnym i pomówieniu już tak.Mówiąc "Jan Paweł 2 gwałcił małe dzieci" posądzasz go o pedofilie, a masz na to dowody? Nie.To jest pomówienie i zniewaga.

Opublikowano

A dla mnie to jest żałosne jak to już ktoś powiedział ''albo mówmy o zmarłych dobrze, albo wcale''. Osobiście też widzę w tym ogromny problem dzisiejszego społeczeństwa, jednak jak to wiele osób mówi ''da się przyzwyczaić'' i tak jak to oni właśnie twierdzą tak jest, przyzwyczajamy się do pewnych sytuacji, obrażamy innych i zaczyna nam się wydawać, że to już zupełnie ''normalka''. 

Pogarda, arogancja a co gorsza nienawiść w polsce jest uznawana za normalność, więc lepiej być obojętnym i tyle.

Opublikowano

XDDDDD. Bo zgłoszenie Ci da coś :D

Ja mam bekę jak ktoś spina bo ktoś obrazi "papieża polaka" 

PS

3a522e327604.gif

TAK BYŁO

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego papieża polaka naszego rodaka wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest wiara .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się stalina albo hitlera albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak papież jan paweł 2 .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie zdięcia na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do koscioła nie chodzi jak jestes nie wiem ateistą albo wierzysz w jakies sekty czy wogóle jestes może ty sługą szatana a nie będziesz z papieża robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami szatana .wez pomyśl sobie ile papież zrobił ,on był kimś a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle papieża naszego ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to papież jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to kosciół i religia ,widac że się nie modlisz i nie chodzisz na religie do szkoły ,widac nie szanujesz religii to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim był papież jan paweł2 jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak ojciec swięty bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu krzyża ani jednego obraza świętego nie chodzi tutaj o kosciół mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo papież nikogo nie obrażał a ty za co go obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak ojciec święty ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po pismo święte i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz do kościoła bo widac już dawno szatan jest w tobie człowieku ,nie lubisz kościoła to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi

Pogarda, arogancja a co gorsza nienawiść w polsce jest uznawana za normalność, więc lepiej być obojętnym i tyle.

Wypierdalaj już.

Opublikowano

XDDDDD. Bo zgłoszenie Ci da coś :D

Ja mam bekę jak ktoś spina bo ktoś obrazi "papieża polaka" 

PS

3a522e327604.gif

TAK BYŁO

Co to za głupi obrazek?

I tutaj widać moralność ateistów.

Typowe Polaczki tylko umieją wytykać błędy.

#niepozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...