Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dotycząca eq maga NostaleDE

ErykMs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Piszę gdyż potrzebuję z lekka pomoc do poprowadzenia maga.

Nie doprowadzałem maga do wyższego lvla (zatrzymywałem się na 63 w celu pvp na arenkach itp) i nie wiem jakie eq będzie najlepsze na wyższy lvl.

Mam 64 lvl zaraz 65 i 60j na norm.

1:

Na którym lvlu zmienić broń na razie posiadam rózgę duszy u5+8 z db oslo (rózga była u6 ale przy planowaniu wbicia ją na u7 spadło xD)

Oslo ma zwiększenie energii światła 70% ognia 96% i wody 57%

hp/mp 9  ele 10, niezakłócanie rzucania czarów, obniż res przeciwnika ogólny o 10%

obniżanie resa na wodę 7 i ogień 9, zdobywanie expa 15% zwiększone obrażenia 122.

Miotacz taki sobie tylko do słabego oslo zwiększenie ataku o 9 na 69lvlu planuję kupić inny z ogólnym.

2:

Zbroja tu już gorzej mam błękitna czysta szata u6+7 bez oslo potem kupuję jakąś prowizorkę.

3:

resy tutaj to nwm chyba średnio ale w sp mam 80-90 na wszystko pojedynczych nie kupuję gdyż powyżej 100 to na nic się nie przyda

4: Bizu tutaj średnio ale na 69 biorę szlachetne z oricahorn czy jakoś tak xD

5: Sp red 19j nie gram nim

holly 99+9 pod ele jak wbije 85lvl to zmienie pod defa/hp do rajdów

blue też 19j jakoś nie czuję polotu do gry nim może w przyszłości 

dg nie mam później sam będę robił wcześniej miałem 66+6 ale jakoś ciężko było mi się przyzwyczaić to missów xD

vulcano tutaj mam 2 sp 1j oraz 82+13 planuję dobić do 99 i ulepszyć na 15

władca przypływów 1j za mały j żeby założyć i wyexpić xD ale planuję go zrobić 99j +11-13 ew na 15 pożyjemy zobaczymy xD

prorok 1j jeszcze nie grałem nim odkąd mnie na plu zbanowali xD

6:Pojazd mam rower, maru, grubego, freye, zwierzaczka mroczuś i póki co sprawuje się dobrze ale nwm czy fibi nie kupić ew puszka.

7: Z wr mam tak:

zwykła mroku:0

zwykła woda: 39

zwykła światła: 42

zwykła ognia: 32

duża sellaim: 45

Elkaim: 50

I moje pytanie brzmi coś tu zmienić co dokupić i jaki ekwipunek magowi załatwić od 70+ na 70 zbroję kryształkę biorę.

Hajs nie gra znaczącej roli gdyż na DE wszystko tanie i można ładnie na piórkach zarobić.

Jakie bizu oraz bonusy w nich od 69+.

Oraz jakie sobie bonusy załatwić by samemu na tym lvlu zjeść cały spot na dole (ldt) gdyż na 64 ciut ciężko ale z połową lura daje rade.

Expię sam jestem jednoosobową rodziną xD oraz chciałbym się dowiedzieć gdzie expić od 75 lvl  do 90 poza ldt (do szkoły chodzę wyjeżdżam o 9 z domu a w chacie jestem o 21:40 czyli lod odpada w tygodniu).

Do 75 planuję wbić na jaszczurkach i gołębiach przy okazji hajs zbierając i ew lod w wolnym czasie.

Za wszystkie znaczące odpowiedzi daje like.

Opublikowano

Arma to na 74 najlepiej, miotek na 67 i rózga duszy super ze sobą współgrają i jest to jedno z najlepszych eq na -90, tylko trzeba dobre osło, co do sp to najlepsze na tą chwilę są posek i vulc, do tego ściąganie resa w osło w rózdze i ładnie już bijesz, na magu na glace najlepiej mieć kamienne s5-6, bo gdy masz 100 w ele to resy wyjdą Ci po ponad 100% na wszystko, z oddzielnych resów na każdy element  prędzej czy później będziesz musiał kupić z B s5-6. Od 86 najlepiej mieć pełen zestaw biżu kedanosa z hp+mp+krytyki, przynajmniej na magu. Co do expa to do 90 masz rashid i aster, ale na magu bez wk ciężko będzie Ci ubić lura, więc najlepiej znajdź sobie partnera do expa, staraj się codziennie zrobić arenki, bo do 80 ładnie leci za nie, do 85 już dużo mniej ale też nie tak mało.

Opublikowano

Glaca na razie odpada a tak to poza tym po co mi osobne resy? Już teraz mam 86-90 na wszystko a nie mam jeszcze full ele danego.

Przeczytałbyś uważniej to byś doczytał, że expie solo jestem jednoosobową fam i kumpli do expa nie szukam samemu lepiej mi się expi. 

Właśnie Rashid i Aster odpada dmg moby za duży dmg moby mają i pet mi siada szkoda lalek a samemu za mało luram i połowa po ubiciu mroczka ucieka.

O i zapomniałem wspomnieć o arenkach na nostale DE nie opyla się ich robić ciężko znaleźć grupę do walki a za wina na 60 lvlu dostałem tylko 2% expa na ancku czyli mało opłacalne dużo czekania a mały exp.

Się zastanawiam czy na 75 nie iść na obóz na monetach można nieźle zarobić ekwipunek szybciej z nich się sprzedaje niż kamienne.

Kamienne resy mam s6 ale jeszcze  lvla brak.

Czy jest jakiś sposób by mroczek nie padał jak ciota? Niedawno zrobiłem mu obro +10 i tak za dużo to nie dało 62lvl ma na ldt jak nie trafi się zmniejszenie obrażeń o 80% to biją mu tyle co mi pomimo jego poziomu obrony i buffa od holly.

A co do broni na wyższy lvl planuje duszy ulepszyć na+9/10 i do którego z nią biegać? Do 90 czy na serafina zmienić.

Na 90 brać zapomnianego czy pustynnych??

I zbroję którą?

A co do ldt to mam pytanie w czachy na dole vulcano więcej będę bił full atak czy ele? A może zmixować to?

92 pkt w ele 10 w atak i ciągnę marne 3k bez dopalacza wróżki i wzmocnienia ataku.

Opublikowano

Zanim zaczniesz upać tą rózgę to wbij ją u7, albo kup z dobrą osło pod ściąganie resa i zmniejszenie defa w pvp. Co do mroczusia to tylko lvl pomoże, jeszcze ma zbyt niski żeby nie wiadomo ile mobów utrzymać, kupuj mu anioły stróże wtedy dużo lepiej się lura i bije. Że expisz sam dokładnie zrozumiałem, napisałem tylko że sam nic na rashid/aster nie zrobisz, a to są najlepsze expowiska do 90, nie licząc wulkanu, za który byś musiał płacić, a to jeszcze bardziej mija się z twoimi założeniami. Co do builda vc nie pomogę, a resy z b będziesz musiał kupić bo ta gra nie jest nastawiona na exp tylko na pvp, a mając 100 resa przeciwnik ściągnie Ci 30-40 i zostaniesz z tylko 60-70 resa, ale możesz ten zakup odłożyć na dalszy plan.  Co do bicia w obozach to jak dasz radę to się opłaca. Co do serafina mam mieszane uczucia, ale myślę że do 90 wystarczy duszy. Na 90 na magu nie opłaca się brać niczego bohatera, wszystko rozbójników.

Opublikowano

Witam.

Jak juz wbijales obrone mogles wbic innemu petowi. Mroczek jest raczej przecietny. Polecam fibi. Zakup poska jakiegos +12-13. Czasem mozna znalezc nawet z dobra perfekcja. Jesli chcesz robic sam ldt to nie vc nawet jesli jest on +13. Ubierz holy skoro pod ele jest. Dokup leone i eq dla niej + krzak pilkarz buffy holego i lecisz caly dol po 1. powinienes sie wyrabiac z ubiciem spota pomiedzy hornem wtedy exp taki jak za caly lur, a moze i starczy ci czasu na 1 smoczke. Oczywiscie niezbedne beda dopalacze wr i potki ataku. Jakies sensowne dmg powinienes miec. Holy bym na +12 wbil bo jednak lvl masz -66 i masz kare w dmg a holy sie przydaje lalki peta/ partnera. Expiac poza ldt dostaniesz o wiele mniej expa ale raczej na szybkim wbiciu nie zalezy Tobie, tylko na udoskonaleniu postaci. Wracajac do posa. Przyda sie do dropu piorek na spocie golebie jaszczury. Potrzebne jedynie reski, jednak jesli nie chcesz zbierac na posa tych 50-90kk (w zaleznosci od +) to nadal masz holy i dungeon. Tam potrafia piorka dropisz rewelacyjnie a z holy pod ele leona i pilkarzem bedzie bez problemu. Jesli cos zle zrozumialem odnosnie sp jakie masz i peta to mnie popraw. Odnosnie eq to wszystko zalezy od tempa wbijania lvl. duszy +9 starczy do 90lvl (szczescia we wbijaniu, bedzie potem warta przy sellaniu) .szata na 74 7+8 wczesniej na 62 5+6 miotacz na 69 bo jesli nie bedziezz gral na dg to wlasnie jego polecam do 90lvl nawet slaby z osla na sl dopasowane do rozgi reszta w oslonce obojetna. Na 90 lvl eq ja mam te +10 (mam89) za tydzien okolo zaloze. I razem z kuzynem bedziemy szybciutko wbijac do 92lvl Jesli chcesz odpoczac z wbijaniem lvl na 90 lvl to ten eq z reliktow a jesli planujesz wbicie szybko 90>92/93 to te +10 lub miotacz w zaleznosci od tego ktory tanszy a rozga jakas 5/6+8

Chyba wszystko... Pozdrawiam.

PS: grasz na 1 serwie?

Opublikowano

Ta gram na s1.

Mroczka z obro +10 wymieniłem na +6 + dopłata 30kk :D a wydałem zaledwie 4kk na zrobienie obrony xD A tak to mroczka wybrałem bo ma resa 80 na mrok i najwięcej hp ze wszystkich zwierzaków na 62 lvl ma o 900 hp więcej od fibi a od puszka nwm gdyż jeszcze go nie miałem.

Co do gołębie/jaszczury/mole to spokojnie vulcem ogarniam 3 spoty i jeszcze czasu mi zostaje by sobie mane odnowić gdyż hp zjadą mi 300-500 co za dużej różnicy nie robi.

Ja tak planuje do 75 wyrobić się z ew duszy +9/10 zobaczę czy wejdzie na 10 a potem expić do 96 fastem potem dopiero zbierać kasę na inną klasę myślę, że później łukiem się pobawię pożyjemy zobaczymy. W tym rzecz, że vulcem ogarniam cały dół za mocno mnie nie biją tylko, że ja potrzebuje prawie 2 minuty żeby spota na dole ubić no cóż xD. A tak to z holly biegałem i pojedynczo biłem tylko do 60 joby żeby vulcano założyć dalej po jednym bić nie mam zamiaru zbyt monotonne niejednokrotnie usnąłem przed klawiaturą (obstawiałem że vulc będzie miał wiele większy dmg będzie na tym lvlu ale się przejechałem był słabszy ze spacji o 8k na dopkach).

Co do sp dropnięcie vulcano/posejdona to akurat dla mnie była katorga wydałem 20kk na każdą z nich ale nie powiem chyba warto było gdyż większość dropu to były kamienie perfekcji vulcano ma 42 perfekcję a posejdon 39. Więc ich nie zmienię akurat mi się pofarciło z tą perf gdyż większość poszła w atak/hp/ele 

przy vulcano mam 12 atak 1 obro 19 ele 8hp 2 res na ogień

a przy posku mam 9 atak 2 obro 21 ele 7 hp

czyli można powiedzieć, że na 0 wyszedłem ew minimalnie zyskałem a co do ulepszania to wolę samemu ulepszać większa frajda dla mnie :D

poska to będę expił dopiero na 75lvl+ gdyż on mi się przyda tylko do niektórych rajdów oraz exp 90+.

Holca mam 99+9 10 perf 5 atak 1 obro 4 ele na razie go upać nie mam zamiaru gdyż przydaje się tylko na rajdach ew bb jak ulepszę vulcano na +15 to zajmę się holcem na +13 później tylko poseja będę ulepszał do 15.

A tak dla maga lepszy będzie fibi czy puszek? Sporo o tym poczytałem i doszedłem do wniosku, że fibi może mi się przydać tylko na glacy przy expie wątpię żeby 10% robiło jakąś specjalną różnicę ale i tak sporo osób polecało mi puszka gdyż mag ma małą obronę z czym ciężko się zgodzić zwłaszcza, że każda sp poza blue ma tarczę many nie wiem tylko jak to jest z prorokiem gdyż nim jeszcze nie grałem.

A co do eq to cena nie gra roli mi tam specjalnej różnicy nie robi to czy będę biegał kilka dni dłużej żeby zarobić te 30kk i dołożyć do porządnej broni

bardziej mi chodzi o dmg którą bronią największy zadam.

Ps. A o co chodzi z tą karą na dmg -66? Szczerze mówiąc pierwsze o tym słyszę xD

Opublikowano

Ta gram na s1.

Mroczka z obro +10 wymieniłem na +6 + dopłata 30kk :D a wydałem zaledwie 4kk na zrobienie obrony xD A tak to mroczka wybrałem bo ma resa 80 na mrok i najwięcej hp ze wszystkich zwierzaków na 62 lvl ma o 900 hp więcej od fibi a od puszka nwm gdyż jeszcze go nie miałem.

Co do gołębie/jaszczury/mole to spokojnie vulcem ogarniam 3 spoty i jeszcze czasu mi zostaje by sobie mane odnowić gdyż hp zjadą mi 300-500 co za dużej różnicy nie robi.

Ja tak planuje do 75 wyrobić się z ew duszy +9/10 zobaczę czy wejdzie na 10 a potem expić do 96 fastem potem dopiero zbierać kasę na inną klasę myślę, że później łukiem się pobawię pożyjemy zobaczymy. W tym rzecz, że vulcem ogarniam cały dół za mocno mnie nie biją tylko, że ja potrzebuje prawie 2 minuty żeby spota na dole ubić no cóż xD. A tak to z holly biegałem i pojedynczo biłem tylko do 60 joby żeby vulcano założyć dalej po jednym bić nie mam zamiaru zbyt monotonne niejednokrotnie usnąłem przed klawiaturą (obstawiałem że vulc będzie miał wiele większy dmg będzie na tym lvlu ale się przejechałem był słabszy ze spacji o 8k na dopkach).

Co do sp dropnięcie vulcano/posejdona to akurat dla mnie była katorga wydałem 20kk na każdą z nich ale nie powiem chyba warto było gdyż większość dropu to były kamienie perfekcji vulcano ma 42 perfekcję a posejdon 39. Więc ich nie zmienię akurat mi się pofarciło z tą perf gdyż większość poszła w atak/hp/ele 

przy vulcano mam 12 atak 1 obro 19 ele 8hp 2 res na ogień

a przy posku mam 9 atak 2 obro 21 ele 7 hp

czyli można powiedzieć, że na 0 wyszedłem ew minimalnie zyskałem a co do ulepszania to wolę samemu ulepszać większa frajda dla mnie :D

poska to będę expił dopiero na 75lvl+ gdyż on mi się przyda tylko do niektórych rajdów oraz exp 90+.

Holca mam 99+9 10 perf 5 atak 1 obro 4 ele na razie go upać nie mam zamiaru gdyż przydaje się tylko na rajdach ew bb jak ulepszę vulcano na +15 to zajmę się holcem na +13 później tylko poseja będę ulepszał do 15.

A tak dla maga lepszy będzie fibi czy puszek? Sporo o tym poczytałem i doszedłem do wniosku, że fibi może mi się przydać tylko na glacy przy expie wątpię żeby 10% robiło jakąś specjalną różnicę ale i tak sporo osób polecało mi puszka gdyż mag ma małą obronę z czym ciężko się zgodzić zwłaszcza, że każda sp poza blue ma tarczę many nie wiem tylko jak to jest z prorokiem gdyż nim jeszcze nie grałem.

A co do eq to cena nie gra roli mi tam specjalnej różnicy nie robi to czy będę biegał kilka dni dłużej żeby zarobić te 30kk i dołożyć do porządnej broni

bardziej mi chodzi o dmg którą bronią największy zadam.

Ps. A o co chodzi z tą karą na dmg -66? Szczerze mówiąc pierwsze o tym słyszę xD

Najlepiej to po prostu kupować SP oddzielnie najwyżej z małym +, ale i tak masz gwarancję, że nie przewalisz tej kasy na boxy z których szansa dla osób bez szczęścia jest naprawdę niska. Co do puszka i fibi decyzja zależy jedynie od ciebie, jeden dobry pod pvp, a drugi pod pve. Pod walkę z innymi i ogólnie glaca to raczej lepiej puszka zabrać, a fibi pod moby, a pod hybrydę? pan puchacz.

Prorok nie ma żadnego buffa wzrastającego def, a posek ma bańkę.

Kara na obrażenia? ja też o tym pierwszy raz słyszę, chyba nie istnieje coś takiego albo źle cię zrozumiałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...