Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy raz z Xbox One

Troll`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zdecydowałem się, ze potrzebuję kupić Konsolę :)

Nie wiem tylko, którą się bardziej opłaca.

Dlatego potrzebuję pomocy dotyczących Konsoli XBOX ONE, a PS4.

Pierwszą Konsolą, o której chciałbym się dowiedzieć to XBOX ONE.

Ogólnie chciałbym konsolę do gry w FIFĘ 15 i inne gry, ale szczególnie w tą FIFĘ.

Pytania:

1. Czy XBOX ONE jest lepszą konsolą od PS4 pod względem graficznym ?
  2. Ile trzeba zapłacić, aby korzystać z funkcji sieciowych ? tzn. wiem, że miesiąc jest darmowy, a dalej trzeba zapłacić za rok chyba 130 - 150 zł ?
  3. Czy konsola XBOX ONE, często poddaję się usterkom ?
  4. Mniej, więcej ile bym musiał zapłacić za konsolę ? Z tego co wiem to chodzi po ok. 1500 zł 
  5. Czy do konsoli XBOX ONE mogę dokupić kamerkę, aby grać w gry typu Kinect (ruch ciałem) ?
  6. Czy warto kupić konsolę na Allegro ? Jeżeli sklep posiada dobrą ocenę i pozytywne komentarze ?

Za fachową pomoc, oraz próby pomocy będę nagradzał LIKE oraz GWIAZDKAMI w profilu :)

Proszę pomóż mi.

77512f97859e.jpg

Opublikowano

1. Nie dostrzegłem różnic obie wyświetlają piękną grafike

2. Xbox Live Gold na 12 miesięcy Allegro - 128zł

3. Nie warto zauważyć , że Xbox jest duży ma większy wentylator niż ps4 oraz zasilacz nie jest wmontowany w konsole dzięki temu mamy baardzo cichą konsole nawet w wymagających grach co w przypadku ps4 jest niemożliwe gdyż załącza się suszarka.

4. 1500 zależy od zestawu

5. Tak

6. Tak­

2wg4nlj.png

Opublikowano

1. Nie dostrzegłem różnic obie wyświetlają piękną grafike

2. Xbox Live Gold na 12 miesięcy Allegro - 128zł

3. Nie warto zauważyć , że Xbox jest duży ma większy wentylator niż ps4 oraz zasilacz nie jest wmontowany w konsole dzięki temu mamy baardzo cichą konsole nawet w wymagających grach co w przypadku ps4 jest niemożliwe gdyż załącza się suszarka.

4. 1500 zależy od zestawu

5. Tak

6. Tak­

czyli uważasz, ze XBOX ONE jest lepiej dopracowany pod względem pracy tak ?

jeżeli chodzi o usterki to rzadziej łapie niż PS4 ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Napewno jest dużo bardziej cichy niektórzy zapominają , że konsole jest włączona  <3 Moim zdaniem rzadziej.

­

2wg4nlj.png

Opublikowano

Napewno jest dużo bardziej cichy niektórzy zapominają , że konsole jest włączona  <3 Moim zdaniem rzadziej.

­

czyli lepiej XBOX ONE ?

Masz może sam konsolę ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Poczekaj na opinie innych popatrz na gry szczególnie exclusivy . Tak mam Xboxa One­

Okey, dzięki...

czekam na dalsze opinie

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Na xbox one gtav jest zdecydowanie ładniejsze a jeśli bym miał brać konsole to tylko dla tej gry jeśli na pc mi nie pójdzie więc w tym przypadku brałbym xbox one. W dodatku xbox ma lepszy pad.

Jaka jest różnica techniczna w tych konsolach?

Procesor itd... konsole posiadają ten sam od amd ale....

PS4 posiada 8gb ramu DDR5 natomiast xbox one 8gb esram !

I czym się te typy ramu różnią? nie wiem mocą raczej nie ale esram jest trudniej skonstruowany i xbox one nie potrafi jeszcze wydobywać pełnej mocy z tego ramu ale microsoft wprowadza aktualizacje systemu i każda sprawia że konsola coraz lepiej radzi sobie z wykrzesaniem mocy tego ramu i w końcu będzie wykorzystywać jego pełną moc.

Jaki przykład? Diablo3 wyszło w 900p na xone i 1080p na ps4 a później producent poinformował że po jakiejś tam aktualizacji systemu x'a one może udać się osiągnąć 1080p i rzeczywiście od tamtej pory diablo działa w 1080p :)

Xboxy są wg mnie mniej awarynje, miałem xboxa 360 falcona i grałem po 7h w gtav i nic mu nie było i sprzedałem go w stanie idealnym. Po 7h grania był taki gorący jak po 1h grania a u mojego znajomego w ps3 kable aż były gorące po 30min grania.

Tak więc bardziej się opłaca brać xone, zawsze ufałem Microsoft i również ze względu na tą firmę wziąłbym xboxa :)

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Na xbox one gtav jest zdecydowanie ładniejsze a jeśli bym miał brać konsole to tylko dla tej gry jeśli na pc mi nie pójdzie więc w tym przypadku brałbym xbox one. W dodatku xbox ma lepszy pad.

Jaka jest różnica techniczna w tych konsolach?

Procesor itd... konsole posiadają ten sam od amd ale....

PS4 posiada 8gb ramu DDR5 natomiast xbox one 8gb esram !

I czym się te typy ramu różnią? nie wiem mocą raczej nie ale esram jest trudniej skonstruowany i xbox one nie potrafi jeszcze wydobywać pełnej mocy z tego ramu ale microsoft wprowadza aktualizacje systemu i każda sprawia że konsola coraz lepiej radzi sobie z wykrzesaniem mocy tego ramu i w końcu będzie wykorzystywać jego pełną moc.

Jaki przykład? Diablo3 wyszło w 900p na xone i 1080p na ps4 a później producent poinformował że po jakiejś tam aktualizacji systemu x'a one może udać się osiągnąć 1080p i rzeczywiście od tamtej pory diablo działa w 1080p :)

Xboxy są wg mnie mniej awarynje, miałem xboxa 360 falcona i grałem po 7h w gtav i nic mu nie było i sprzedałem go w stanie idealnym. Po 7h grania był taki gorący jak po 1h grania a u mojego znajomego w ps3 kable aż były gorące po 30min grania.

Tak więc bardziej się opłaca brać xone, zawsze ufałem Microsoft i również ze względu na tą firmę wziąłbym xboxa :)

kolejna świetna wypowiedź, coraz bardziej się przekonuje do XBOX ONE.

Czekam dalej :)

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Co do tego ramu XO ma 8gb DDr3 + 32mb esram nie wprowadzaj w błąd.­

nie znam się za bardzo, ale ma lepszy niż PS4?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Stary nie znam się na tym. Microsoft ciągle zwiększa wydajność swojej konsoli. Na papierze mocniejsze jest ps4­

2wg4nlj.png

Opublikowano

Stary nie znam się na tym. Microsoft ciągle zwiększa wydajność swojej konsoli. Na papierze mocniejsze jest ps4­

okey, czekam dalej na opinie

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Na papierze i tylko dlatego że ma inny typ ramu a reszta taka sama, nie wiedziałem że ten esram to osobne. Konsola microsoftu nie wydobywa po prostu jeszcze pełnego 8gb z ramu i to tak jak by gry miały do wykorzystania mniej ramu ale microsoft w każdej aktualizacji to poprawia czego przykład już podałem Diablo 3. Popatrzcie jak sobie poradził rockstar z wykrzestaniem pełnej mocy tej konsoli i gtav jest tam nieco ładniejsze ;)

I o ile się nie myle, fifa 15 tylko na xone działa w wyższych rozdzielczościach niż 1080p więc dla fify zdecydowanie xone

http://1.bp.blogspot.com/-QBysInwY_64/U_y6i3g6nzI/AAAAAAABJ1A/WArW5I0-rBM/s0/Fifa%2B15_Ultra%2BHD.jpg

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Na papierze i tylko dlatego że ma inny typ ramu a reszta taka sama, nie wiedziałem że ten esram to osobne. Konsola microsoftu nie wydobywa po prostu jeszcze pełnego 8gb z ramu i to tak jak by gry miały do wykorzystania mniej ramu ale microsoft w każdej aktualizacji to poprawia czego przykład już podałem Diablo 3. Popatrzcie jak sobie poradził rockstar z wykrzestaniem pełnej mocy tej konsoli i gtav jest tam nieco ładniejsze ;)

I o ile się nie myle, fifa 15 tylko na xone działa w wyższych rozdzielczościach niż 1080p więc dla fify zdecydowanie xone

http://1.bp.blogspot.com/-QBysInwY_64/U_y6i3g6nzI/AAAAAAABJ1A/WArW5I0-rBM/s0/Fifa%2B15_Ultra%2BHD.jpg

głównie dla FIFY kupuję konsolę.

Skoro dla FIFY lepiej + te LEGENDY myślę, że się zdecyduję na XO.

Poza tym gry na kamerkę dla sióstr wiec sami wiecie.

Tak więc chciałbym może jeszcze coś o padzie...

Wiem, że jest super pod względem wyglądu i się wygodnie gra, ale jak z WYTRZYMAŁOŚCIĄ ?

i usterkami xD ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Każdy pozytywnie ocenia pad Xbox One usterek raczej brak :) Napewno nie ścierające analogi jak w ps4  o.O

o tym słyszałem.

a o co chodzi jeszcze z tymi darmowymi grami co miesiąc za to, że płacę za USŁUGI online ? 

77512f97859e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...