Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 problem z lvlem na serwie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Ostatnio chciałem zwiększyć lvl na moim serwie, założyłem temat, żeby poradzić się was jak to zrobić no i niby wszystko się udało, ale nie moge się zalogować na serwer. Cały czas mam Zostaniesz połączony z serwerem... Wydaje mi się, że robie coś złego w config, czy moglibyście mi pomóc? MAX_LEVEL zmieniam w pliku CONFIG we wszystkich ch ze ścieżki /usr/home/mt2/chs

Serwer mam na plikach terenzo, a do game wgrywam diffa programem Metin2 Ultra Tool by JachuPL

Opublikowano

SYSERR: Jan  3 12:51:46 :: pid_init: 
Start of pid: 1634

SYSERR: Jan  3 12:51:46 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: Jan  3 12:51:48 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id

Mam nadzieje ze chodzi o ten.

Znalazlem go w : /usr/home/mt2/db

Nie ma innego w calym usr, uzylem anrzedzia do szukania ;p

Opublikowano

Sory pomylielem sie z tym syserr, powiem wam, ze duzo plikow sie samo usunelo, nwm czemu teraz sie skaplem, bo wgralem backupa serwera. Wiecie co robic dalej ? ;p

Chcialbym zmienic max lvl na 200, uzywam diffa "Zmiana Maksymalnego Poziomu" z Ultra Tool by JachuPL z svn 2089 i sie psuje ;p

Specjalista
Opublikowano

Sory pomylielem sie z tym syserr, powiem wam, ze duzo plikow sie samo usunelo, nwm czemu teraz sie skaplem, bo wgralem backupa serwera. Wiecie co robic dalej ? ;p

Chcialbym zmienic max lvl na 200, uzywam diffa "Zmiana Maksymalnego Poziomu" z Ultra Tool by JachuPL z svn 2089 i sie psuje ;p

Pliki Terenza mają game 34k a nie 2089.

Chociaż zależy czy zmieniałeś game wraz z db,czy może użyłeś starej wersji plików.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Na plikach terenzo po wgraniu diffa muszę wpisać kilka razy /etc/rc.d/netif restart i /start po kilku razach CH się odpalają.

Opublikowano

Jednak wystąpił jeszcze jeden problem, mianowicie kiedy zmieniam sobie lvl komendą to maxymalny to 120, a ustawiałem 255. Używam napewno diffa na 255lvl. Pomóżcie.

Opublikowano

Jednak wystąpił jeszcze jeden problem, mianowicie kiedy zmieniam sobie lvl komendą to maxymalny to 120, a ustawiałem 255. Używam napewno diffa na 255lvl. Pomóżcie.

Musisz wgrać diffa na odbugowane tabelki lvla +100, albo dopiąć je do liba... też tak miałem i teraz śmiga.

Opublikowano

Nie zrozumialem cie zbytnio ;/

Mógłbyś powiedzieć jakiego diffa mam wgrać?

Wgraj diffa na odbugowanie tabelek 100+ jest on w spisie na gama 34k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...