Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szumy w mikrofonie

FeBul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem. Niedawno zakupiłem sobie słuchawki SB Tactic3D Rage USB i mikrofon jest do nich podłączany. Z samych słuchawek jestem zadowolony, ale jest problem z mikrofonem. Słychać mnie ogólnie dobrze tylko występuje również dość słyszalny szum i nie wiem jak go zredukować. Ten mikrofon nie zalicza się jakby do realteka, gdzie w menedżerze można było ustawić redukcje szumów i echa i wtedy było lepiej. Pobrałem również jakieś stery do tych słuchawek i mam panel "Sound Blaster Tactic(3D)" jednak tak naprawde tam jedyne co moge z mikrofonem ustawic to jakaś zmiana głosu która na dodatek jeszcze nie działa :v (VoiceFX) Poniżej daje screena moich aktywnych urządzeń nagrywania:
http://screenshooter.net/100259020/dxryxkp
Wiem, że mam jakby włączone 2 mikrofony, tylko, że gdy wyłącze realteka to pokazuje np. jak wejde na teamspeak, że mam odłączony mikrofon, a ogólnie sam dźwięk wychodzi z tego mikrofonu na słuchawkach ( bynajmniej wnioskuje to po tym, że gdy coś gadam to ten pasek zielony po prawej podskakuje przy SB Tactic, a przy Realteku nie ) Usunięcie sterowników do Realteka mogłoby podziałać? Nie sprawdzałem bo nie chce przez przypadek nic spieprzyć. Równie dobrze mógłbym zamiast pod USB podłączyć słuchawki pod jack'a ale czy to może cokolwiek pomóc?

Dodam, że mam Windowsa 8. Wydaje mi się, że winowajcą może być karta dźwiękowa. Słyszałem też coś, że zakupienie zewnętrznej dźwiękowej USB mogłoby pomóc, sam już nie wiem.

Jeśli Ci w czymś pomogłem, nie bądź żyła i kliknij Lubię to!

Opublikowano

Po pierwsze spójrz na ten mikrofon ( ͡° ͜ʖ ͡°). Teraz już wiesz czemu są szumy pozdrawiam.

Nic z tym nie zrobisz prócz kupna lepszego.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...