Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Genius SW-HF5.1 4800 czy warto?

RonteX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim :D

Planuje kupno głośników 5.1 do kompa (muzyka i gry).

Mój budżet to 400 zł.

Pokój 15m2.

Zastanawiam się nad głośnikami Genius SW-HF5.1 4800.

http://www.ceneo.pl/26654239

Jeśli ktoś miał to proszę o krótką opinię, mają mieć w miarę dobry bass, obecnie posiadam zestaw MANTA MM1500 o łącznej mocy 20 wat.  :rolleyes:

Z góry dzięki, wypowiedzi nagrodzę :D

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Skoro muzyka i gry to moim zdaniem nie ma sensu kupować 5.1, proponuję dobre 2.0 lub przynajmniej 2.1 które nada się jako tako do osłuchu muzyki. 5.1 tylko do filmów, do grania lepsze są słuchawki a i tak wolałbym ewentualnie grać i słuchać muzy na 2.0/2.1 niż 5.1.

Proponuję Modecom SHF80U, microlab Solo6C, używane Solo7C, z 2.1 może Edifier S330 lub C2X.

Do takiego dużego pokoju to microlaby Solo7C zrobiłyby pogrom, zobaczymy na co się zdecydujesz.

Opublikowano

Skoro muzyka i gry to moim zdaniem nie ma sensu kupować 5.1, proponuję dobre 2.0 lub przynajmniej 2.1 które nada się jako tako do osłuchu muzyki. 5.1 tylko do filmów, do grania lepsze są słuchawki a i tak wolałbym ewentualnie grać i słuchać muzy na 2.0/2.1 niż 5.1.

Proponuję Modecom SHF80U, microlab Solo6C, używane Solo7C, z 2.1 może Edifier S330 lub C2X.

Do takiego dużego pokoju to microlaby Solo7C zrobiłyby pogrom, zobaczymy na co się zdecydujesz.

Dziękuje za opinię, bardzo mi się ona podoba, rozbudowana i wgl. lecz nie mogę się z nią do końca zgodzić, używam 5.1 od zawsze, a z 2.1 też mam doświadczenie, i na słuchawkach polecam grać owszem, lecz jedynie w gry FPS. Taka jest moja opinia, zależy mi na tym żeby skalibrować dźwięk tak, abym znalazł się w centralnym punkcie, pozostała część pokoju liczy się mniej. Również oglądam bardzo dużo seriali, zapomniałem tego uwzględnić. Twoje ostatnie propozycje lekko nie mieszczą się w moim budżecie :D Dzięki za opinie i leci + a tak na marginesie, kiedy resetuje się te 10 pkt do przyznania ? 

Ps: chciałem podłączyć paski LED tak aby grały równo z basem, jeśli ktoś się na tym zna to proszę o pomoc.

69mRNXM.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...