Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

IS-6 Vs FCM 50T

19Zooix08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji iż na wocie panują jeszcze przeceny na wszystkie premki rozważam zakup jakiegoś pojazdu. Ze wszystkich 8 najbardziej spodobał mi się IS i FCM. Zastanawiam się który z nich wybrać, wiem że na FCM-a będę musiał szkolić dodatkowego załoganta, nie jest to dla mnie żaden problem. Co do mojego stylu gry, przywykłem do gry mobilnymi papierami, najlepiej gra mi się medami i lajtami. Najlepiej gdyby o tych czołgach powiedział ktoś kto nimi grał, z chęcią dowiem się czy i jak często pada ammorack, czy jest problem z pożarkami oraz jakie są zarobki przy różnym dmg.

Opublikowano

Powiem Ci tak miałem już kupować FCM'a ale zapomniałem o dodatkowym załogancie. Jeżeli dla Ciebie to nie jest problem to bierz FCM'a z racji, że bez premki więcej nim zarobisz od IS-6. Chyba, że grasz z premką i znasz weakspoty to bierz IS-6. Zwróć uwagę na załogę czy wolisz szkolić sobie załogę ZSRR czy we Francji. 

Opublikowano

jeśli ci chodzi o pożarki to rzadko się pale na fcm ale już po pierwszym strzale w bok wieży może paść ammorack więc to jest trochę jednak padaka nie wiem jak jest u innych ta sprawa wygląda ale staram się nie pokazywać boku wierzy to ammorack  nie siada już lepiej żeby walili w bok pojazdu niż bok wieży. A gra się nim jak przerośniętym medem można coś próbować objerzdzać td pojedynczy wychaczać na gąskę i dojiić a działo jest celne wiec można nawet coś z dystansu postrzelać a jak rzuci na topke to i po dobrym skątowaniu można coś tam odbić bez premki zarobki to średnio 20-40k zależne od bitwy czy gramy w pierwszej linii czy snajpimy

Opublikowano

Ciężko powiedzieć. Zależy od mapy. Na Malinówkę lepszy będzie FCM, a na Himel is-6. Każdy czołg ma swoje wady i zalety, sam jestem posiadaczem is-6 i jestem z niego bardzo zadowolony. W plutonach spisuje się wyśmienicie. Wymaga znajomości weakspotów, ale ta z czasem przyjdzie.

FCM'a nie mam, ale to też dobry czołg, ale nie na każdą mapę. Na pancerz nie ma co polegać, zasięg widzenia bardzo dobry, działko z dobrym RoF'em kosztem DPS'u.

Opublikowano

W sumie czas ładowania na ISie przekonał mnie do niego. Dziękuję wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...