Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co dodac na serwer EasyHC by przyciagnac graczy? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w nazwie tematu mam taki problem. Od tygodnia mam serwer EasyHC 30 slotow. Wszystkie pluginy mam bardzo dobrze dobrane i zabezpieczenia przed cheaterami sa na ocene DOBRA. (Anti Radar, AntiAura, NoCheatPlus). Pewnie niektorzy z was maja doswiadczenie w rozkreceniu serwerow. Wiec prosze was, napiszcie co dodac do serwera zeby przyciagnac chociaz te stalych graczy. Z gory mowie. Nie hejtujcie mnie z tego ze serwer EasyHC na 30 slotach i ze brak autorskich pluginow. Szukam dobrej rady. Za pozytywne uwagi nagradzam lajkiem. 

Opublikowano

Dobrą radą będzie to abyś kupił u jakiegoś YT'bera reklame lub dobrą na mpcforum zrobić bo bez tego nie będziesz mieć graczy.

Opublikowano

Zareklamuj się na każdej .ożliwej stronie baaaaaaardzo długim opisem zazwyczaj pomaga oraz napisz parę autorskich skryptów lub wynajmij kogoś ;)

Opublikowano

Dobrą radą będzie to abyś kupił u jakiegoś YT'bera reklame lub dobrą na mpcforum zrobić bo bez tego nie będziesz mieć graczy.

Masz namyśli coś w PhotoShop tzw. Plakat?

Zareklamuj się na każdej .ożliwej stronie baaaaaaardzo długim opisem zazwyczaj pomaga oraz napisz parę autorskich skryptów lub wynajmij kogoś ;)

Reklam na rozne fora poszly i cs i o grach. Lecz nie dalem kozackiej reklamy. Wlasnie zaraz poswiece 30 minut cos ogarnac i isc z tym na fora. Pomogles w znacznym stopniu lap naj ;)

Opublikowano

Masz namyśli coś w PhotoShop tzw. Plakat?

Chodzi mi o to abyś zrobił ladną reklamę w publikacjach (jak nie umiesz robić to kup od @humannus bo robi naprawde z*******e loga/napisy sam niedługo chce kupić od niego) i napewno jakieś 30 graczy wbije.

Opublikowano

Chodzi mi o to abyś zrobił ladną reklamę w publikacjach (jak nie umiesz robić to kup od @humannus bo robi naprawde z*******e loga/napisy sam niedługo chce kupić od niego) i napewno jakieś 30 graczy wbije.

Noo robi mega prezentacje ale ciekawe jaki koszt by chcial :P 50zl to na bank 

Opublikowano

Noo robi mega prezentacje ale ciekawe jaki koszt by chcial :P 50zl to na bank 

Żebyś wiedział, że 50 zł ale to za cały zestaw ale się opłaca.

Opublikowano

Żebyś wiedział, że 50 zł ale to za cały zestaw ale się opłaca.

Noo ok. Pomysle nad tym grafikiem. Podsuwajcie co dodac na serwer zeby ZATRZYMAC graczy. Co z tego jak wbija jak sie moge nudzic :P

Opublikowano

Przede wszystkim, żeby przyciągnąć na serwer stałych graczy jak i tych nowych musi być na serwerze:

- Ogarnięta administracja, jak i miła, pomocna (również musi być miła dla tych młodszych graczy). 

- Na serwerze często przyciągają graczy na serwer autorskie pluginy (jeżeli ich u Ciebie na serwerze nie ma, to jakoś obejdzie się bez tego). 

- Wynajmij reklamę u Zyczu koszt takiej reklamy to 50 złoty. 

- Kup reklamę u jakiegoś znanego YouTubera koszt takiej reklamy, może być duży w przedziale: 100 - 150 - 200  złoty.

Co do tych najważniejszych informacji, to już Ci napisałem, ale jeszcze najważniejsze jest to, że na serwerze musisz dodawać jakieś nowości robić często wszelakie eventy/konkursy/dungeony itd. Mam nadzieję, że coś zrozumiałeś. 

Opublikowano

Noo ok. Pomysle nad tym grafikiem. Podsuwajcie co dodac na serwer zeby ZATRZYMAC graczy. Co z tego jak wbija jak sie moge nudzic :P

Jakieś ciekawe eventy, żeby małego dropu nie było nie trzeba robić 1 itemu 3289 godzin (wtedy się nudzi) i jakieś tanie vipy po 6 zł etc. ponieważ gdy fajny serwer to możesz jeszcze utrzymać serwer z tego a gdy gracz kupi tego vipa to szybko raczej nie odejdzie.

@Up.

jakub0301 - 10 zł, chyba ma 2k widzów.

Weezy - 40 zł (nagrywa z metina ale przy mc ma dużo wyświetleń)

SpaV - 80 zł po 1,5k łapek potrafi mieć pod filmem.

Oraz ci mali yt'berzy po 5k widzów to za jakieś 30-40 zł.

Opublikowano

Przede wszystkim, żeby przyciągnąć na serwer stałych graczy jak i tych nowych musi być na serwerze:

- Ogarnięta administracja, jak i miła, pomocna (również musi być miła dla tych młodszych graczy). 

- Na serwerze często przyciągają graczy na serwer autorskie pluginy (jeżeli ich u Ciebie na serwerze nie ma, to jakoś obejdzie się bez tego). 

- Wynajmij reklamę u Zyczu koszt takiej reklamy to 50 złoty. 

- Kup reklamę u jakiegoś znanego YouTubera koszt takiej reklamy, może być duży w przedziale: 150 - 200 - 250 złoty.

Co do tych najważniejszych informacji, to już Ci napisałem, ale jeszcze najważniejsze jest to, że na serwerze musisz dodawać jakieś nowości robić często wszelakie eventy/konkursy/dungeony itd. Mam nadzieję, że coś zrozumiałeś. 

Zrozumiałem :)

Jakieś ciekawe eventy, żeby małego dropu nie było nie trzeba robić 1 itemu 3289 godzin (wtedy się nudzi) i jakieś tanie vipy po 6 zł etc. ponieważ gdy fajny serwer to możesz jeszcze utrzymać serwer z tego a gdy gracz kupi tego vipa to szybko raczej nie odejdzie.

@Up.

jakub0301 - 10 zł, chyba ma 2k widzów.

Weezy - 40 zł (nagrywa z metina ale przy mc ma dużo wyświetleń)

SpaV - 80 zł po 1,5k łapek potrafi mieć pod filmem.

Oraz ci mali yt'berzy po 5k widzów to za jakieś 30-40 zł.

Z tym nie jest glupi pomysl :P Mozna te 10 zl dac. Ryzyk Fizyk :D Da mi z 15 graczy z te 10 to pozniej dac drugie 10 i juz bede mial z 25 stalych graczy :) Dzieki za tego YouTubera jesli mowisz ze 10 zl to czemu nie :) 

Opublikowano

Zrozumiałem :)

Z tym nie jest glupi pomysl :P Mozna te 10 zl dac. Ryzyk Fizyk :D Da mi z 15 graczy z te 10 to pozniej dac drugie 10 i juz bede mial z 25 stalych graczy :) Dzieki za tego YouTubera jesli mowisz ze 10 zl to czemu nie :)

Nie wiem ile on teraz chce ale jakiś miesiąc temu chciał 10 zł - za wrzucenie reklamy (ty musisz nagrać a on wrzuci), 20 zł - on zrobi wszystko.

Opublikowano

Nie wiem ile on teraz chce ale jakiś miesiąc temu chciał 10 zł - za wrzucenie reklamy (ty musisz nagrać a on wrzuci), 20 zł - on zrobi wszystko.

Ok zobaczylem kanal i widze ze zainteresowanie na jego filmach jest wielkie :) Szukam jakiegos kontaktu do niego jakis skype czy cos. Jesli bedzie chcial 10zl za wrzucenie to z checia mu dam bo po kilka lub kilkanascie tysiecy wyswietlen ma na filmach :) Dziekuje za YouTubera. 

Opublikowano

Ok zobaczylem kanal i widze ze zainteresowanie na jego filmach jest wielkie :) Szukam jakiegos kontaktu do niego jakis skype czy cos. Jesli bedzie chcial 10zl za wrzucenie to z checia mu dam bo po kilka lub kilkanascie tysiecy wyswietlen ma na filmach :) Dziekuje za YouTubera. 

PW na yt'bie mu napisz mi po 1 dniu odpisał. 

Opublikowano

Hmmm poszukaj jakiegoś youtubera , poreklamuj na róznych forach itp ;) Zrób jakieś ciekawe atrakcje , które bd przyciągały graczy do gry na tym serwie np .  Ciekawszy spawn , zabawy , rózne rangi itp ;) Napewno graczy było by więcej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...