Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gtx 480 wysoka temperatura

theluke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zakupiłem nową kartę Gtx 480. Podczas grania w Far Cry'a 4 karta przekroczyła ponad 90 C. Mam pytanie czy ta temperatura jest bezpieczna oraz w jaki sposób mogę ją obniżyć :)

edit:

obudowa: I-BOX FORCE 2108

Procesor: Intel® Core i3-2100 CPU @ 3.10GHz

Opublikowano

To nie jest karta do Far Cry 4 :D 
Po pierwsze daj grę na medium,a jeśli trzeba to na low. Po drugie to wiem, że to jest GTX czyli nVidia, więc nie grzeje się tak jak Radeony od AMD itd, a przynajmniej nie powinna :D
Ale z tego co wiem to ta karta ma tylko jeden wentylator, a, że GTX'y nie biorą aż tyle od zasilacza to spróbuj podczas grania wrzucić wentylator na większe obroty :p 

U mnie po 2h Far Cry 4 karta dobija 60C 

Opublikowano

Mam pytanie czy może to być wina obudowy, gdyż nie gram juz ponad 30 min a temperatura wynosi 70C :)

obudowa: I-BOX FORCE 2108

Opublikowano

Jeśli to by było od obudowy to i inne części powinny się teoretycznie nagrzewać. Podaj przy okazji temperaturę np. procka, gdy grasz.

Opublikowano

Temperatura przy cs go wynosiła:

-karta graficzna 87-90C

-procesor 55-57C

Karta jest nowa ale wentylator od procesora musze wyczyscic :) Jutro zobacze otworzę obudowę i wyczyszcze wentylator :)

edit:

Zdjąłem jedną część obudowy żeby zobaczyć czy to wina obudowy

Cs go:

-karta graficzna 80-85C 

-procek około 50C

Far Cry 4 (tak samo bylo na high i medium)

-procek z 55C

-karta graficzna 90C ale wentylator dzialal na 68-70% a w obudowie pełnej na 96% i było 95C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...