Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało FPS

costrume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

Cześć ! Mam problem iż ostatnio mam straszne spadki FPS w minecraft! Normalnie miałem po 100-120 stałych fps , praktycznie wszędzie , czasem spadało do 80 , ale dało się wytrzymać , obecnie mam po stałe 25 fps. Mam ustawione MaxFPS w optfine i nic , render distanse : Tiny2 25fps nawet jak dam na Extreme +32 , też mam stałe 25 fps . 

Próbowałem:

*Optfine - ustawiony

*reinstal

*reinstal javy

*Czyszczenie programami typu [cclener , tuneup itp]

*Ustawienie najgorszego wyglądu win7 , nawet z tapty zrezygnowałem!

*Rozdzielczość ustawiałem od najmniejszej do największej i nic

*Defragmentacja dysku

*Zorganizowanie ponad 70% wolnej pamięci !

próbowałem jeszcze paru innych rzeczy , ale zapomniałem i teraz ich nie wymienię , dodam , że jeszcze 3 dni temu miałem stałe 120 fps...

Komp:

ATI Mobility Radeon HD 5650

Intel Pentium P6100

2gb ramu

@ref

Opublikowano

Spróbuj włączyć Minecraft'a poprzez GameBooster zawsze pare fps'ów może wpaść. 

Możesz też przypisać więcej ramu do mc (1GB).

Opublikowano

Spróbuj włączyć Minecraft'a poprzez GameBooster zawsze pare fps'ów może wpaść. 

Możesz też przypisać więcej ramu do mc (1GB).

Game Bostera próbowałem , oraz wszystkie inne programy tego wydawcy , co do tego ramu nie jest tak , że automatycznie przypisane jest połowa?

Opublikowano

zrobiłem wszystko tak jak w tym poradniku tyle , że wcześniej .. po za starszym lancherem . Nadal mam po 20-25fps .. już nie wiem co robić!

Opublikowano

Witaj, możesz mieć zbytnio zakurzony komputer od kurzu i stąd są te problemy z FPS. Spróbuj podczas włączenia gry zmniejszać ustawienia Minecrafta jak do najmniejszych opcji. Dodatkowo włącz swojego antywirusa i przeskanuj komputer (możliwe, że masz na komputerze jakieś wgrane złośliwe oprogramowanie). 

Tutaj podsyłam Ci bardzo szczegółowo pomocny opisany poradnik jak dostrzec więcej FPS w Minecraft i oczywiście, jak pozbyć się całkowitych lagów.

Opublikowano

Witaj, możesz mieć zbytnio zakurzony komputer od kurzu i stąd są te problemy z FPS. Spróbuj podczas włączenia gry zmniejszać ustawienia Minecrafta jak do najmniejszych opcji. Dodatkowo włącz swojego antywirusa i przeskanuj komputer (możliwe, że masz na komputerze jakieś wgrane złośliwe oprogramowanie). 

Tutaj podsyłam Ci bardzo szczegółowo pomocny opisany poradnik jak dostrzec więcej FPS w Minecraft i oczywiście, jak pozbyć się całkowitych lagów.

Dzięki wlg. za pomoc , jest lepiej mam około teraz 60-70 fps , da się jakoś grać i klepać , aczkolwiek jestem zbyt przyzwyczajony do 120 fps by grać na 60 ;/ Wiem , że mój komp tyle wyciągnie więc poszukam jakiegoś rozwiązania! Dzięki najbardziej mi pomogłeś!

Wgraj sobie FastCraft'a, u mnie dało boost z 60 fps do 180 fps (250 modów), wymaga Forga.

Modyfikacja:

http://forum.industrial-craft.net/index.php?page=Thread&threadID=10820 

Forge:

http://files.minecraftforge.net/

15 min zabawy w instalację i nie dodało mi to nic , ale dzięki za próbę pomocy !

Może masz jakiś syf na komputerze. Najlepiej zrób formata.

Wszyscy mi tak radzą , tato brat , znajomi dodam , że ostatni format 2 lata temu więc chyba go jednak zrobię!

Oczywiście nie zamykam tematu czekam na dalsze propozycje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...