Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież kont

blesthefal13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym was ostrzec. Zostalem okradziony na Metin2 pl.  Powód  ktos wlamal sie Do bazy danych któregos serwera   ravia s2 , carvaliam , crodos

zmiencie sobie hasla do konta bo ja poplynolem na okolo 400 zl 

Opublikowano

To nauczka, żeby na każdym serwerze mieć inne pasy, bo potem właśnie może być problem.

Opublikowano

polecam generator haseł, ja mam zawsze id i password mniejwiecej takie : id : miniyn30ads haslo : vonis3240234k - to były przykłady.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Powodem włamań na wasze konta w metin2 są najczęściej, to że ustawiacie wszędzie taki sam login i hasło. Na każdym serwerze/forum/stronie róbcie inne hasła/loginy. Tak na przyszłość, a unikniecie takich sytuacji.

Opublikowano

Wszędzie ustawia się inne hasła (Taka jest zasada).

U nas na serwerze hasła dla każdego konta generowane są automatycznie i skutecznie zapobiegają takiej sytuacji.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja co tydzień zmieniam passy do konta :) tak mi doradzono jak mi postke obrobili. Z tego co wiem podobno jest jakiś hack co zczytuje passy podczas handlu z postaciami ja i 2 kumpli tak samo obrobiono. Rada taka zmieniaj pasy co tydzień i nie dawaj Handel tylko przez tobołek. pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszędzie inne hasło, a nie skrzynka mailowa - to samo, metin2 - to samo, priv - to samo, inne gry - to samo. Ravia s2 nie miała włamu do bazy danych więc odpada. Tak z innej beczki - jesteś pewien że to z powodu włamu do systemu jakiegoś priva, czy może miałeś robaka na kompie?

GzJUyGg.jpg

Opublikowano

ja mam te same i jaks nikt nigdy mnie nie okradl przez wiele lat sciagacie jakis szajs z wirami lub stronki wchodzicie podejzane

Opublikowano

Ja mam takie same passy od kilku (Ponad 2ch) Lat, i jakoś nigdy, no raz mnie okradli... Jakoś nie potrafię przywyknąć do generatorów haseł, raz musiałem zrobić formata, hasła zapisane i dupa, wszystko poszło się gryźć... Dlatego wolę swoje, zaufane passy... I no.. Wystarczy po prostu mieć oczy dookoła głowy, nie pobierać syfów, grać najlepiej na serverach "zaufanych" ludzi... I tyle.

Opublikowano

Tutaj wystarczy dbac o kompa,antywir,firewal w routerze mam ustawiony na wysoki poziom bezpieczenstwa,tylko jak sie ma antywira to trzeba go skanowac,a nie zeby tylko był.

/niereg. sygna

Opublikowano

Ja mam wszędzie to samo crados, ravia i konta są. Crados 85, ravia 70lvl.

Opublikowano

Ja mam wszędzie to samo crados, ravia i konta są. Crados 85, ravia 70lvl.

no bo jak się nie dba o komputer to tak jest.Przecież gdybym nie skanował systemu i wchodził w linki lub phishingi. To dawno by mnie okradli na koncie w banku

/niereg. sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...