Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać w TERĘ?

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy warto zagrać w TERĘ ?

Dużo gra osób? Jak z PVP ? Jaka postać najlepsza ? Gdzie najwięcej ludzi ( Polaków ? )

Opublikowano

Warto. Gra ogólnie jest ciekawa, grafika jest przepiękna. Od X czasu jest bardzo ułatwiona, bo kiedyś, żeby zabić np. Bazyliszka, musiałeś mieć PT, teraz spokojnie możesz je sam zabić. Chyba na wiosnę ma zostać wprowadzona nowa klasa/profesja, ale nie jetem pewna, czy aby na pewno na tą porę roku. Do tego teraz chyba JUŻ doszły po jednym nowym skillu (umiejętności) dla każdej klasy. Za grę nie płaci się, a jak chcesz "ładnie" wyglądać, to możesz zakupić kostiumy za walutę w grze od innych graczy, nie ma żadnych blokad na chat, bo nie masz jakiegoś VIP'a czy coś wykupionego, naprawdę, gra jest rewelacyjna. Czy dużo osób gra? W sumie nie wiem, bo dość długo nie grałam, ale myślę, że raczej problemu ze znalezieniem PT nie będziesz mieć. Jednak warto ogarnąć sobie jakąś ekipę, przynajmniej na początek, żeby nudno nie było :P Chociaż jak pierwszy raz grasz, to strasznie gra ciekawi. Tworząc X razy postać, to idzie się zanudzić <niestety, ja tak zrobiłam, bo nie mogłam się zdecydować czym grać>.

Nie ma "najlepszej postaci", bo każda jest dobra. Tylko trzeba ogarnąć. Na pewno mogę polecić Sorcerer'a, ponieważ ma obszarowe skille, dobry dmg, postać magiczna. Ale Archer, Warrior też dobre profesje. Pół roku temu(?) dodali Reaper'a, bardzo ciekawa klasa, strasznie się napalili na nią, więc pewno będzie podobnie z tą nową, co mają dodać.

Najwięcej Polaków spotkasz na serwerach: Arcadia, Fraya, Killian, Veritas i chyba Zenobia.

Opublikowano

Liczba osób zależy od serwera, najwięcej osób gra na Killianie ( pvp ) wiem, że dość sporo polaków gra na Arcadi ( pve ) i zenobi ( pve ). W Tere gra się bardzo przyjemnie, ale niestety z updetu na updet staje się coraz łatwiejsza pod względem eq, nie potrzeba takiego wysiłku jak kiedyś aby mieć najlepszy set pve/pvp. Teraz wszystko można zrobić łącznie z eq i wbiciem max lvl w 2 tyg, jeśli choć trochę masz chęci i znasz sie na grze. Świerzej osobie zajmie to pewnie 4 tyg. chyba że znajdziesz ogarniętą gildie która ci pomoże to w 3 tyg będziesz mógł mieć większość z najlepszego setu i max lvl.

75775358773159538492.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...