Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z Minecraftem - co zrobić?

RexioManTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Przedstawię wam trzy proste kroki co należy zrobić, jeżeli nie działa nam Minecraft lub występują inne problemy.

Często na forum widzę jak ktoś piszę nowy temat i wstawia taki opis "Siemka, mam problem. Nie działa mi Minecraft. Wyskakuje taki błąd "xxxx java xxxx". Co zrobić?"

Drogi użytkowniku! Przed napisaniem nowego tematu zrób to:

1. Zaktualizuj wszystkie sterowniki. ( najlepiej darmowym programem Driver Booster 2 - sam go używam, rewelacja )

2. Zaktualizuj jave do najnowszej wersji kompatybilnej z Twoim systemem. ( tylko i wyłącznie ze strony producenta )

3. Usuń cały folder .minecraft i wgraj Minecrafta od nowa bez żadnych modów. ( jeżeli jest to launcher non-premium to spróbuj go zmienić )

Po wykonaniu tych prostych kroków zobacz, czy problem nadal występuje. Jeżeli tak to napisz Twój problem na forum, ale daj znać innym, że wykonałeś już te trzy proste kroki i problem boryka się gdzie indziej.

Dziękuje za przeczytanie tego bardzo prostego poradnika. Mam nadzieję, że zmniejszy to liczbę tematów, której treść zazwyczaj jest taka sama, a rozwiązaniem jest to co napisałem powyżej ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich!

Przedstawię wam trzy proste kroki co należy zrobić, jeżeli nie działa nam Minecraft lub występują inne problemy.

Często na forum widzę jak ktoś piszę nowy temat i wstawia taki opis "Siemka, mam problem. Nie działa mi Minecraft. Wyskakuje taki błąd "xxxx java xxxx". Co zrobić?"

Drogi użytkowniku! Przed napisaniem nowego tematu zrób to:

1. Zaktualizuj wszystkie sterowniki. ( najlepiej darmowym programem Driver Booster 2 - sam go używam, rewelacja )

2. Zaktualizuj jave do najnowszej wersji kompatybilnej z Twoim systemem. ( tylko i wyłącznie ze strony producenta )

3. Usuń cały folder .minecraft i wgraj Minecrafta od nowa bez żadnych modów. ( jeżeli jest to launcher non-premium to spróbuj go zmienić )

Po wykonaniu tych prostych kroków zobacz, czy problem nadal występuje. Jeżeli tak to napisz Twój problem na forum, ale daj znać innym, że wykonałeś już te trzy proste kroki i problem boryka się gdzie indziej.

Dziękuje za przeczytanie tego bardzo prostego poradnika. Mam nadzieję, że zmniejszy to liczbę tematów, której treść zazwyczaj jest taka sama, a rozwiązaniem jest to co napisałem powyżej ;).

Błąd Driver Booster to złe rozwiązanie. 

Najlepiej jest aktualizować ręcznie sterowniki, nie ma lepszego sposobu :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...