Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Camtasia Studio i inne programy do obróbki filmów zużywają dużo procesora

MateuszRTE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem iż camtasia oraz Sony Vegas używaja mi po ponad 90% procka i tutaj pytanie czy coś źle mam ustawione czy jak podaje też parametry Pc

Procek : AMD FX 6300 4.1 x6
Ram : 16gb 
Karta Graficzna : GTX 660 TI

Opublikowano

Pierwszy raz widze, żeby chrome.exe było w tak dużej ilości i miało takie duże zużycie procesora.

Weź zeskanuj komputer i wyłącz niepotrzebne procesy.

Wtedy się zwolni troche dla Camtasi.

Opublikowano

Pierwszy raz widze, żeby chrome.exe było w tak dużej ilości i miało takie duże zużycie procesora.

Weź zeskanuj komputer i wyłącz niepotrzebne procesy.

Wtedy się zwolni troche dla Camtasi.

co do tak dużej ilości chrom.exe to są zakładki otwarte bo teraz sprawdzalem a co do zwalniania procka dla camtasi tak samo jest nawet jak wylacze polowe procesów (bez camtasi przy renderingu mam jakies 10% uzycia procka) a z nią do 100 dochodzi 

@Edit napisałem ci na gg 

Opublikowano

Ostatnio borykałem się z tym problemem, strasznie mnie to denerwowało. W końcu na zagranicznym forum znalazłem rozwiązanie. Otóż problem ten powoduje ustawienie Chrome jako domyślnej przeglądarki (wiem, dziwne ale prawdziwe). Jedynym sposobem jest zmiana domyślnej przeglądarki na Mozillę bądź IE. Chociaż można to trochę obejść. W Windows 7 wchodzimy w Panel sterowania > Programy > Programy domyślne > Ustaw programy domyślne. Dalej Klikamy na Mozilla Firefox bądź IE i klikamy Wybierz ustawienia domyślne dla tego programu i tam zaznaczamy tylko aby plik ".htm" był domyślnie otwierany przez wybrany program, zatwierdzamy zmiany i robimy restart kompa. Od teraz Chrome nadal jest domyślną przeglądarką a ze zużyciem CPU przez Skype nie powinno być problemów.

Wszystkie sterowniki masz zaktualizowane?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...