Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DAYZ] MTA: DayZ - Kill or be Killed

GunZ1313

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

--

--

--

-

-

-

--

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Witajcie,

chciałbym zareklamować pewien serwer który jest bardzo godny uwagi i o wiele

ciekawszy od każdego Polskiego serwera.

(Nie licząc Zubka, ponieważ z samej prezentacji i tego co jest do niego dodane zagranie tam mnie nie interesuję - od razu sprostuje, to nie jest "hejt" tylko serwer nie trafia w moje upodobania, dlatego też proszę nie odwoływać się do tego serwera jeżeli komuś się nie podoba to, że Polskie serwery mają mało do zaoferowania jak dla mnie.)

Nazwa serwera to "DayZ : Kill or be Killed"

IP: mtasa://192.95.29.206:22033

Plusy oraz minusy dla tych którym się nie chce dużo czytać:

+Czuć trochę klasyczny klimat (0.5.5)

+Brak dodatkowych militarnych baz

+Zabójcze zombie, a zarazem rzadki spawn - nie zawsze utrudniają wojne.

+Mała ilość zdobywanych punktów w stosunku do cen w "sklepie".

+(Prawie?) Cały autorski serwer.

+Status członka grupy obok jego postaci(skina).

+Aktywna i bardzo profesjonalna administracja.

+Dodane inne auta niż te standardowe.

+Voice local chat na Z - działa idealnie.

+Gdy ktoś strzela np. z CZ to strzał słychać z oddanego miejsca (Nie jest to na każdym serwerze, zazwyczaj słychać nie ważne z jakiego miejsca, tak samo głośno. 

+Komenda /fp (1 osoba) która pomaga w strzelaniu z środka śmigłowca czy też z paki na aucie/motorze/rowerze.

+Super skrypt przeciw wychodzącym z gry podczas walki.

+Cały czas właściciel, a zarazem skrypter pracuję nad serwerem.

-Angielski serwer gdzie obowiązuje język Angielski na Global Chat.

-Czasami występuję bug w dźwięku i nie słychać silnika jak się jedzie pojazdem.

Dlaczego na nim gram?

Pierwszy powód to dlatego, że Polskie servery nie mają żadnej oryginalności, wszystkie możliwości które widziałem w prezentacjach sam dawno testowałem bawiąc się sam w robieniu plików.

Cheaterzy, przegrałem na tym serwerze około 36h w ciągu 2 dni i każda walka, czy to z gangiem, czy to z pojedynczym graczem zawsze była wyrównana i nigdy nikt nie miał czegoś typu "god mode".

Mapa, widać, że autorsko zmodyfikowana, bo pliki odpowiadające za obiekty nie różnią się od tych które mam gdzieś na dysku, z tego co zauważyłem:

Area przerobiona z obiektami z Arma 2: DayZ / WarZ (Infestation)

Pustynne lotnisko przerobione na obiekty lotniska w DayZ SA - super wykonanie.

Cała mapa - nie krok na kroku, ale bardzo wiele przerobionych ładnie miejsc na mapie, czy to rozwalony most czy to Tupolew na drodze, mapa jest po prostu cudowna.

Mapa#2, absolutny brak DODATKOWYCH militarnych baz, bardzo wielki +.

Administracja, bardzo ładnie wykonane skrypty dla Administracji która jest w stanie zrobić WSZYSTKO na mapie i nie tylko dzięki czemu nie trzeba się niczym martwić.

Bardzo aktywna Administracja, ZAWSZE ktoś jest kto jest w stanie pomóc w razie problemów.

Jak ja to nazywam - Sklepy, mimo, że myślałem, że będzie to wielki minus serwera to tak nie jest, za przebywanie na serwerze dostaje się losowo 2-5 punktów, a za zabicie, a potem zabranie z "latającego pliku dolarów" (obok ciała), tylko 15 punktów (co nie zawsze każdy robi). W sklepie jest się w stanie kupić broń, amunicję, medykamenty, żarcie, plecak (nie największy), części do pojazdu, ubrania. Nie ma w nim namiotów oraz itemów typu Toolbet.

Na szczęście nie jest zbyt tanio więc o biegających bambikach z CZ możecie zapomnieć, kto by tam chciał tracić dość sporo punktów co jedno życie.

Punkty sklepów są porozkładane po mapie dlatego też trzeba uważać na graczy którzy mogą czyhać na wasze życie :).

Punktów jest dość sporo, ale nie krok na kroku.

Zombie, ruszają się jak Zombie, drą morde jak zombie, jak podejdą, a nie uciekniesz to kaplica. Jedyny - to rzadki spawn, chociaż może to i lepiej, że nie przeszkadzają co chwile w akcjach, bo ich to naprawdę trzeba się bać :).

Liczba graczy, najczęściej jak już jest odpowiednia pora to codziennie serwer ma 75/75 graczy.

Serwer wydaje się być klasyczny, bo wersja 0.5.5, ale jest bardzo dobrze wykonany, wiele urozmaiceń i bardzo miło spędza się na nim czas.

Lagi? Jak prawie wszędzie, zawsze ktoś się wyzywa od laggerów więc trzeba sie przyzwyczaić, pewnie w pewnych sytuacjach wasz przeciwnik prawdopodobnie żyje, bo ma lagi, ale pamiętajcie, że czasem Wy dla kogoś też możecie w końcu lagować, więc nie ma co się spierać w tej kwestii, po prostu dla pewności 2 magazynki zamiast jednego i powinno być git.

Pewna funkcja w grupach, która naprawdę jest wyśmienita i tylko daje kolejny + do gry tutaj, przy waszym koledze wyświetla się jego stan w zasięgu 1000m. Przykładowo: Kolega stoi, patrzycie na niego, a on obok postaci ma tekst z informacjami o ilościu blooda, nick, morderstwa, odległość oraz ping.

Pewnie jakbym jeszcze dłużej pomyślał to bym znalazł tego więcej, ale jeżeli to was zaciekawiło, to możecie sami go sprawdzić i ocenić czy będzie wam odpowiadał.

IP : mtasa://192.95.29.206:22033

518831445005751729602.png

Opublikowano

Jeżeli to prezentacja przydałyby się jakieś pokazowe zdjęcia.

Btw. Wcale taki świetny nie jest, byłem i bugi dalej są.

...................\/...................

Opublikowano

Jeżeli to prezentacja przydałyby się jakieś pokazowe zdjęcia.

Btw. Wcale taki świetny nie jest, byłem i bugi dalej są.

To nie jest prezentacja, po prostu reklamuje/informuję, że warto tam zagrać. U mnie całe GTA wygląda strasznie więc wątpię, żeby kogoś one zachęciły :D.

Co do bugów to w końcu są wszędzie, ale serwer jest tak czy tak świetny dla mnie.

Możesz też opisać o jakich bugach mówisz.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Serwer nie jest autorski , jest postawiony na wykradzionym gamemode niemieckiego serwera Life or Die.

Lecz nie zmienia to faktu iż serwer jest godny uwagi , idealny do ,,postrzelania sie''

RMCF

• 1 rok później...
Opublikowano

W związku ze zmianą w dziale, autorzy prezentacji muszą odświeżyć ją przynajmniej raz w miesiącu. Informacja o zmianach znajduje się tutaj.

Brak zainteresowania autora publikacją przez okres powyżej miesiąca. Jeśli nadal jesteś zainteresowany prezentacją, to napisz prywatną wiadomość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...