Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada - problem z prędkością pobierania

Ahsavin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z prędkością pobierania. Na speedtestach prędkość jest OK (10Mb/s, bo taką mam w umowie),a gdy pobieram jakiś plik to pobiera mi z prędkością 100-200KB/s. Wyjątkiem są menadżery pobierania. Tam pobiera mi się z prędkością 1,2MB/s. Problem występuje w 2 przeglądarkach (Chrome i Firefox), bo tylko w tylu sprawdzałem. Inne przeglądarki mogę sprawdzić jutro, ale bardziej zależy mi na tych dwóch. Speedtesty: Speedtest.pl Speedtest.net oraz ten ze strony Orange. Co mam zrobić żeby zwiększyć tą prędkość? Liczę na was. Pozdro! ;-)

1389013997-U952019.png

Opublikowano

to nie problem tylko takie realia. masz internet 10Mb/s a nie 10MB/s to jest różnica pomiędzy WIELKOŚCIĄ literek

u ciebie największa prędkość jaką może osiągniesz to niecałe 1,3MB/s

już w moim wypadku 25Mb/s daje (testowane na torrencie) maksymalnie 2,8MB/s

Opublikowano

No tak tylko problem w tym, że w wymienionych przeze mnie przeglądarkach nie osiągam prędkości 1,2-1,3MB/s tylko 100-200KB/s. W Internet Download Managerze pobierało mi z prędkością 1,3MB/s, czyli było dobrze.

1389013997-U952019.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...