Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór konsoli

Troll`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fifa15_logo.png

O_afff88a0eceba62e75e41b5663d8af8bps4%20 Vs.pngXBOX-ONE-Logo-Shadow.png

Potrzebuję pomocy z wyborem konsoli.

Na czym polega problem ???

Nie wiem o co chodzi z tą płatnością, aby grać w TRYBY ONLINE.

Kolega ma PS4 i po miesiącu mu wyskoczyło, że musi coś tam kupić, żeby mu działał FUT.

Teraz Pytania:

1. Czy zarówno na XBOX ONE i PS4 trzeba zapłacić takie coś, aby grać np. w FUT ?

2. Ile razy trzeba płacić ?

3. Która konsola lepsza pod FIFĘ 15 ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Ja mam xbox one, pady są super, do tego są legendy ;) A co do grania online, musisz mieć na xboxie live gold, koszt na rok to 130zł :)

a na PS4 jak jest z płatnością?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Pewnie podobnie.

Za dostęp do funkcji online trzeba płacić.

to w takim razie co się bardziej opłaca ?

i ile trzeba na rok zapłacić w PS4 ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Kiedyś ktoś mi mówił.

Jak dobrze pamiętam to coś ok. 150zł za sezon, ale nie jestem pewien.

czyli bardziej się opłaca XBOX ONE ?

a jak z grafiką?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Troll może spójrz z innej strony czyli czy znajomi mają PS czy Xbox.

Grafika z tego co wiem podobnie ;)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Okey, wiele znajomych ma PS4, ale jakoś wolałbym XBOX.

- Legendy w FIFA 15

- Fajne Pady

- I chyba taniej się płaci za tą funkcję online

a jeszcze pytanie, jak teraz stoi cena na rynku za oryginalną konsolę ? ~ Nie potrzebuję żadnych bajerów typu Słuchawki.

na allegro niby tak:

• XBOX ONE: ok. 1,500 zł
  • PS4: ok. 1,500 zł

czyli mniej, więcej taka sama ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Tak. Sam tam kupuję sprzęt, a ceny są zbliżone do tych w firmowych sklepach.

nawet lepiej, byłem w centrum i tam XBOX ONE za 1,600 tak samo jak PS4 :)

myślę, ze 100 zł warto zaoszczędzić :)

@@@edit

a co z kamerką do gry ruchem ciała ?

chodzi tutaj o np. grę w sporty lub taniec, bardzo się napaliła młodsza siostra :)

można dokupić taką kamerkę i jaka to mniej, więcej cena ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Ale sprawdź sprzedawce bo nie każdemu można zaufać ;)

to akurat wiem :)

raczej i tak bym płacił przy odbiorze, ale to już mniejsza.

a co z kamerką do gry ruchem ciała ?

chodzi tutaj o np. grę w sporty lub taniec, bardzo się napaliła młodsza siostra  :)

można dokupić taką kamerkę i jaka to mniej, więcej cena ?

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Do xbox'a dobrze jest dokupić kinecta, fajna zabawa, koszt około 400 zł, ale warto , bo ma teraz duży potencjał jeśli chodzi o gry ruchowe. Dlaczego xbox ? Np dlatego że dostajesz z abonamentem gold live co miesiąc 2 darmowe gry które zachowójesz na zawsze ! W PSN Jest tak. Kiedy kończy ci się abonament to gry które masz, możesz uruchomić tylko wdtedy gdy, masz abonament wykupiony. Więc nawet jeśli ci skończyłby się abonament xbox live gold, to wciąż możesz uruchomić sobie gierki które sobie kiedyś tam pobrałeś. Co jest bardzo fajne. Grafika tak samo wygląda na obu konsolach, mnie osobiście przekonóje fakt, iż na xboxie są legendy. Pady na obydwu konsolach spisóją się znakomicie, jednakrze ja osobiście wole te od one, lepiej po prostu leżą mi w łapie.

33bzwph.jpg

Opublikowano

Do xbox'a dobrze jest dokupić kinecta, fajna zabawa, koszt około 400 zł, ale warto , bo ma teraz duży potencjał jeśli chodzi o gry ruchowe. Dlaczego xbox ? Np dlatego że dostajesz z abonamentem gold live co miesiąc 2 darmowe gry które zachowójesz na zawsze ! W PSN Jest tak. Kiedy kończy ci się abonament to gry które masz, możesz uruchomić tylko wdtedy gdy, masz abonament wykupiony. Więc nawet jeśli ci skończyłby się abonament xbox live gold, to wciąż możesz uruchomić sobie gierki które sobie kiedyś tam pobrałeś. Co jest bardzo fajne. Grafika tak samo wygląda na obu konsolach, mnie osobiście przekonóje fakt, iż na xboxie są legendy. Pady na obydwu konsolach spisóją się znakomicie, jednakrze ja osobiście wole te od one, lepiej po prostu leżą mi w łapie.

przekonałeś mnie w 100%

głównie chodziło mi o tą płatność czyli GOLD/LIVE :)

lipa z Kinectem, ale jeżeli warto to ok.

Czekam na dalsze opinie

77512f97859e.jpg

Opublikowano

Chcesz kupić konsole tylko pod grę fifa 15? Jeśli nie to proponuje ps4 lepsza grafika

z tego co mi mówią to podobna grafika.

poza tym chciałbym również dla innych gier np. GTA V czy Far Cry 4...

oraz tańce i sporty na ruchy/gesty 

77512f97859e.jpg

Opublikowano

z tego co mi mówią to podobna grafika.

poza tym chciałbym również dla innych gier np. GTA V czy Far Cry 4...

oraz tańce i sporty na ruchy/gesty 

Bierz xboxa one, grafika identyczna, co za bzdury tutaj piszą... Obydwie konsole mają podobno parametry, fenomenalnie prezentóją się na 1080p. Nie ma wykrywalych żadnych różnic, od starej generacji Kinect dominował nad playstaion move. Nie to że hejtuje PlayStation, ale po starej generacji gdzie miałem do czynienia z obydwoma konsolami to zdecydowanie x360 zdominował ps3. Pod względem gier ruchowych, każdy kto ma/miał powie ci że xbox kinect to maszyna która świetnie reaguje na ruch, w playsation jest to tylko i wyłącznie kamerka która umie co prawda wychwicić ruch, ale trzeba przyznać że jest przepaść między kinectem a playstation move. Jeśli chodzi o inne gry typu far cry 4/gta 5, świetnie się prezentują. Nie ma co robić głupich porówniań między konsolami, bo obydwie posiadają fenomenalną grafikę. Różnice to widoczne dla obu konsol opcje jasności, ps4 posiada ciemniejszy obraz,xone jaśniejszy. To tyle, zresztą tak jak było z starą generacją, xone i ps4 z latami będą się rozwijały a grafika z czasem będzie jeszcze lepsza. Trzeba poczekać dobre kilka lat aby osądzać czy rzeczywiście jedna z konsol nad drugą dominuje. Z mojego punktu widzenia, zresztą tak jak wspomniałem wcześniej powinnieneś wybrać Xbox'a One.Ze względu na usługe gold/w tym 2 gry na miech za free które lądują na twoim dysku na zawsze i również pod względem nowego ulepszonego kinecta. To tyle ode mnie, pozdro

33bzwph.jpg

Opublikowano

Bierz xboxa one, grafika identyczna, co za bzdury tutaj piszą... Obydwie konsole mają podobno parametry, fenomenalnie prezentóją się na 1080p. Nie ma wykrywalych żadnych różnic, od starej generacji Kinect dominował nad playstaion move. Nie to że hejtuje PlayStation, ale po starej generacji gdzie miałem do czynienia z obydwoma konsolami to zdecydowanie x360 zdominował ps3. Pod względem gier ruchowych, każdy kto ma/miał powie ci że xbox kinect to maszyna która świetnie reaguje na ruch, w playsation jest to tylko i wyłącznie kamerka która umie co prawda wychwicić ruch, ale trzeba przyznać że jest przepaść między kinectem a playstation move. Jeśli chodzi o inne gry typu far cry 4/gta 5, świetnie się prezentują. Nie ma co robić głupich porówniań między konsolami, bo obydwie posiadają fenomenalną grafikę. Różnice to widoczne dla obu konsol opcje jasności, ps4 posiada ciemniejszy obraz,xone jaśniejszy. To tyle, zresztą tak jak było z starą generacją, xone i ps4 z latami będą się rozwijały a grafika z czasem będzie jeszcze lepsza. Trzeba poczekać dobre kilka lat aby osądzać czy rzeczywiście jedna z konsol nad drugą dominuje. Z mojego punktu widzenia, zresztą tak jak wspomniałem wcześniej powinnieneś wybrać Xbox'a One.Ze względu na usługe gold/w tym 2 gry na miech za free które lądują na twoim dysku na zawsze i również pod względem nowego ulepszonego kinecta. To tyle ode mnie, pozdro

dzięki wielkie.

zamykam :)

77512f97859e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...