Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa mi żaden serwer - problem

szymonben

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź konfigurację internetu no i to co powtarzam zawsze:

- aktualizacja javy

- reinstall minecrafta ( usunięcie całego folderu .minecraft )

- odpalenie i spróbowanie bez żadnych modów itp.

Ewentualnie wyłącz zaporę systemową i antywirusa - może on coś blokuje.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Widzę, że przy wybieraniu każdego serwera pokazuje Ci się czarny pasek w takim razie spróbuj zaktualizować programem Driver Booster 2 najnowsze sterowniki do karty graficznej. Dalsze opcję przedstawił Ci użytkownik na samej górze. 

Pozdrawiam i czekamy na odpowiedź, jeżeli już to zrobisz. 

Opublikowano

Widzę, że przy wybieraniu każdego serwera pokazuje Ci się czarny pasek w takim razie spróbuj zaktualizować programem Driver Booster 2 najnowsze sterowniki do karty graficznej. Dalsze opcję przedstawił Ci użytkownik na samej górze. 

Spróbuje, skanują mi się już karty graficzne.

Opublikowano

Zaaktualizowałem sterowniki i nadal nie działa

Opublikowano

A czy zrobiłeś to co pisałem wyżej? Głównie aktualizacja javy i wyłączenie zapory systemowej ( opcjonalnie antywirusa ).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Sprawdź dokładnie IP podawane przez Ciebie :)

Czy nie ma spacji przed adresem IP albo po nim ;)

Jeżeli nie wejdź w firewall i dodaj javaw.exe do wyjątków

TEMAT

Opublikowano

A czy zrobiłeś to co pisałem wyżej? Głównie aktualizacja javy i wyłączenie zapory systemowej ( opcjonalnie antywirusa ).

Tak zrobiłem wszystko.

1. Nie działają mi WSZYSTKIE serwery więc co może mają spacje? .... tak to by pisało can't resolve hostname... 2. IP jest dobre 3. Instaluję firewalla.

Jak wejść w ten firewall ? Bo nie kumam  o.O

Opublikowano

@szymonben kliknij znak Windowsa na klawiaturze w wpisz firewall i kliknij enter

Wyskoczy Ci okno >> Górny prawy róg 'Zmień Ustawienia' >> Dolny Prawy Róg 'Zezwalaj na dostęp innemu programowi :

1. Java 2 Platform Standard Edition Binary

2. Java Platform SE Binary

To Są 2 programy jakie mam dodane ale Ty możesz dodać jeszcze cały aplet Java do FW

TEMAT

Opublikowano

@szymonben kliknij znak Windowsa na klawiaturze w wpisz firewall i kliknij enter

Wyskoczy Ci okno >> Górny prawy róg 'Zmień Ustawienia' >> Dolny Prawy Róg 'Zezwalaj na dostęp innemu programowi :

1. Java 2 Platform Standard Edition Binary

2. Java Platform SE Binary

To Są 2 programy jakie mam dodane ale Ty możesz dodać jeszcze cały aplet Java do FW

Ja mam windows XP wiec nie mam czegoś takiego ze w Start mam już pole do wpisywania komend.

Opublikowano

PROBLEM ROZWIĄZANY! NAJS! ZAKTUALIZOWAŁEM AVASTA NA AVAST PREMIUM I DZIAŁA! TEMAT DO ZAMKNIĘCIA ! KAŻDY KTO CHCIAŁ POMÓC MA I TAK LIKE ZA PRÓBE POMOCY. Sory za CAPS-LOCK.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Możliwe, że to wina internetu. U mnie czasami też się tak dzieje, ale moge wejść normalnie po mimo tego, że pokazuje cały czas łączenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...