Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Serwer Role-play we współczesnym świecie

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy spodobał ci się pomysł dotyczący serwera Role-Play przedstawiony poniżej ?

• Tak
      6
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość serwerów według mnie typu survival, factions czy creative opierający się na zwykłym budowaniu, czy zbieraniu itemków i zabijaniu siebie nawzajem jest bezsensowne. Z mojego doświadczenia to jest tak że wbije się na serwer, pogra z 2 tyg czy miesiąc i o nim zapomni, ponieważ nie osiąga się tam jakiegoś celu na który się zapracowało jakiś dłuższy czas. Dlatego narodziła się idea założenia serwera Role Play ale nie takiego na zwykłym bukkicie. Chcemy stworzyć serwer na takim specjalnym serwerze, który pozwala na wgranie zarówno i modów jak i pluginów. Chcemy zrobić "realne życie w mieście" czyli wiecie... autka, dom, praca, zakładanie firm, zarządzanie firmami, gangi, policja itp. Osoba logująca się pierwszy raz do serwera będzie musiała stworzyć postać (określić płeć, wiek, kolor włosów, karnacja itp) i nadać jej imie i nazwisko. Zakładamy w tym planie też, że każda osoba na serwerze będzie odgrywała jakieś role i to samo tyczy się administratorów, którzy będą burmistrzami swoich miast, więc będzie działała zasada współpracy. Pracownicy -> Firmy -> Kasa -> Ulepszanie miasta (np dodawanie nowych miejsc pracy/rozrywek itp czy coś w ten deseń ;)) Wysyłam zapytanie do was, ponieważ kilka osób z naszego grona uważa, że serwer tego typu nie jest w stanie utrzymać się nawet przez miesiąc. A wkład pracy, jaki zostanie włożony w ten serwer może być ogromny, gdyż nie ma modyfikacji pod ten typ serwera i większość rzeczy trzeba będzie poskryptować w javie.

Jeżeli jesteście w stanie, bądź chcecie wymienić się doświadczeniami odnośnie takich serwerów piszcie w komentarzach poniżej. Jeżeli pomysł wam się nie spodobał, wyjaśnijcie dlaczego lub przedstawcie serwer na jakim chcielibyście zagrać :)

Opublikowano

Pomysł fajny. Wypuścisz taki serwer i zaraz będzie 50 innych takich ;p

W cs:go jest taki serwer i ludzie grają godzinami... Ale myślę, że w minecrafcie gorzej to wszystko by wyglądało więc pomyślałbym nad innym projektem.

Opublikowano

Według Mnie nie ma sensu z Minecraft'a robić Simsów - Samochody? Już to widziałem nie na jednym serwerze i system prowadzenia był nie najlepszy, sama idea pomysłu może być ale wątpię że będzie tam grało więcej niż ok. 50 osób

Opublikowano

Sam pomysł - ok, ale bądźmy szczerzy, takie serwery po czasie się nudzą, a poza tym na wykonanie tego typu serwera ( dobrego serwera ) potrzeba bardzo dużo czasu, bardzo dużo pieniędzy i ogarnięty team. Czy opłaca się realizować ten pomysł? Nie, zdecydowanie nie. Dla mniej niż 50 osób to jest po prostu nieopłacalny, a po czasie i tak każdy serwer upadnie - bądźmy realistami ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...