Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co to za rodzaj

Anon1m0wy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie co za rodzaj piosenek użył Avicii w swoich piosenkach takich jak :

Avicii - The Nights
Avicii, Aloe Blacc - Wake Me Up
Avicii - Hey Brother
Te piosenki mają charakterystyczny to że są takie specyficzne, bo większość piosenek których teraz słuchamy to są electro house bigroomy i tp a to jest coś innego. Zastanawiam się czy nie jest to coś z Folk House, Progressive House. 
Opublikowano

To takie jakby electo country ;) najlepszy sposob na szukanie wiekszej ilosci utworow z jakiegos gatunku to youtube, nazwa gatunku i "wyszukuj playlisty" :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

O czym wy tu. Progressive House zwykły. Gatunek to gatunek. Jak zrobisz dobry research to znajdziesz takich Timów Berglingów miliony. Te jego pseudo country wstawki są tylko po to żeby był w miarę oryginalny. Przypadkiem Tiesto i Guetta nie robią czegoś podobnego?

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

O czym wy tu. Progressive House zwykły. Gatunek to gatunek. Jak zrobisz dobry research to znajdziesz takich Timów Berglingów miliony. Te jego pseudo country wstawki są tylko po to żeby był w miarę oryginalny. Przypadkiem Tiesto i Guetta nie robią czegoś podobnego?

Tak robią, i według mnie prawidłową nazwą tego gatunku powinno być "Commercial S**t".

Opublikowano

@Adzik hm, sorry, Avicii był pierwszy, potem reszta to spieprzyła :| tak jak kazdy innowacyjny gatunek...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Techno.

Mistrzu błagam.. to podchodzi pod spam :D

Każdy autor ma swój własny styl i trudno powiedzieć kiedy wychodzi się z mainstreamu. Dla mnie to progressive house, ale widać elementy country. Czy taki gatunek z country jest już nazwany?

Opublikowano

Mistrzu błagam.. to podchodzi pod spam :D

Każdy autor ma swój własny styl i trudno powiedzieć kiedy wychodzi się z mainstreamu. Dla mnie to progressive house, ale widać elementy country. Czy taki gatunek z country jest już nazwany?

Nie i zapewne nigdy nie bedzie to wciaz jest progr house i nic tego nie zmieni, to tak jakby mieli dodawać po podgatunku muzyki po każdym nowym pomyśle.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...