Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer 300FPS, bez lagów?

snikers1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić serwer 26 Slotowy, informacje jakie o nim znam to 300FPS i pingboost 2. Serwerownia: dedyki.net 

Wybrałem tą opcje, ponieważ jak każdy chciałby tanio płacić za serwery, a ja dużo środków nie mogę na to przeznaczyć, bo strona, domena.

Wszystko kosztuje. No ale moje pytanie czy taki serwer, gdy będzie full to czy wgl nie będzie lagował? Czy nie będzie jakiś zrostów pingów?

Dodam, że mam zamiar założyć jeden Serwer 26 slot FFA (około 40pluginów, będę dodawał) i drugi serwer także 26 slotów PaintBall (Także około 40 pluginów)

Czy to wszystko będzie stabilne, bez lagów przy full serwerze?

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić serwer 26 Slotowy, informacje jakie o nim znam to 300FPS i pingboost 2. Serwerownia: dedyki.net 

Wybrałem tą opcje, ponieważ jak każdy chciałby tanio płacić za serwery, a ja dużo środków nie mogę na to przeznaczyć, bo strona, domena.

Wszystko kosztuje. No ale moje pytanie czy taki serwer, gdy będzie full to czy wgl nie będzie lagował? Czy nie będzie jakiś zrostów pingów?

Dodam, że mam zamiar założyć jeden Serwer 26 slot FFA (około 40pluginów, będę dodawał) i drugi serwer także 26 slotów PaintBall (Także około 40 pluginów)

Czy to wszystko będzie stabilne, bez lagów przy full serwerze?

Nie ma szans. 

Tyle w temacie. 

Po co dłużej się rozpisywać?

40 pluginów to pluginy 3'rd (tak zwane domyślnie) czyli dodatkowe, które Ty instalujesz na swój serwer.

Dodatkowo jest sporo pluginów domyślnych przy instalacji serwera.

300FPS to jest zapewniony poziom przy czystym serwerze, który jest po instalacji.

Później w zależności od modyfikacji, graczy na serwerze, ilości cvarów, modeli takich tam pierdół, w zasadzie wszystkiego każdy FPS ucieka a zużycie CPU wzrasta.

Także nie ma co się oszukiwać, ale 26 slotów to zbyt wielka ilość na takie obciążenie.

Zależy też wszystko jakie to pluginy są, bo mogą to być pierdoły a mogą to być Thinki, które załatwią Twój serwer w momencie.

Dla sprostowania, pluginy które wykorzystują Thinki naprawdę sporo pamięci zjadają. 

Nie daj się zwodzić ludziom, jak Ci napiszą na "odczep się", że wytrzyma.

Proszę pokazać ile faktycznie FPS utrzyma taki serwer czysty, a ile z zainstalowanym AMX Modem i 1 użytkownikiem, wtedy mogę podjąć dyskusję.

Natomiast ja mogę pokazać wprost jak to wygląda z mojej strony gdzie mam bardzo pamięciożerny mod + serwer 950+ FPS, które zapewnione jest przy wgranym AMX Modzie.

W razie pytań pisz śmiało.

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Dodam, że zamówiłem serwer testowy własnie ten 300 fps i wrzuciłem mojego ffa. moje pingi takie jak na każdym serwerze u innych tak samo FPS'y latały w granicach 230-300 gdzie tylko ja byłem na serwerze. Udało mi się zdobyc na chwile na serwer 12osób. Było nas 12/13 i pingi i fpsy były dalej takie same ;) Wiec co myslicie jak było by przy 26 full??

Opublikowano

Dodam, że zamówiłem serwer testowy własnie ten 300 fps i wrzuciłem mojego ffa. moje pingi takie jak na każdym serwerze u innych tak samo FPS'y latały w granicach 230-300 gdzie tylko ja byłem na serwerze. Udało mi się zdobyc na chwile na serwer 12osób. Było nas 12/13 i pingi i fpsy były dalej takie same ;) Wiec co myslicie jak było by przy 26 full??

Rób co chcesz ;) Lecz pamiętaj że są lepsze hostingi .

Opublikowano

No lepsze, ale i droższe. A mi tylko chodzi, żeby były niskie pingi i wgl nie lagowało. Żeby był stabilny. A więc, dlatego do was się kieruje z pytaniami

No ja chcę dodać 30 pluginów w tym:

amxbans_core.amxx ; amxbans 
amxbans_main.amxx debug ; amxbans
AFK-Ultimate.amxx                   ; pozbycie sie afkerow
ptb.amxx                            ; balans druzynami, aby byly rowne szanse
mapchooser4.amxx ; allows to vote for next map
alt_end_round_sounds.amxx           ; roundsound

To są najbardziej obciążające pluginy mój serwer, a reszta to takie duperelki jak bulletdmg, spadochron, jakieś tam informacje na koniec rundy.

To przy takich pluginach serwer 300fps lok. Warszawa 26slot full. Będzie bez lagów ? I na niskich pingach?
Opublikowano

No lepsze, ale i droższe. A mi tylko chodzi, żeby były niskie pingi i wgl nie lagowało. Żeby był stabilny. A więc, dlatego do was się kieruje z pytaniami

No ja chcę dodać 30 pluginów w tym:

amxbans_core.amxx ; amxbans 
amxbans_main.amxx debug ; amxbans
AFK-Ultimate.amxx                   ; pozbycie sie afkerow
ptb.amxx                            ; balans druzynami, aby byly rowne szanse
mapchooser4.amxx ; allows to vote for next map
alt_end_round_sounds.amxx           ; roundsound

To są najbardziej obciążające pluginy mój serwer, a reszta to takie duperelki jak bulletdmg, spadochron, jakieś tam informacje na koniec rundy.

To przy takich pluginach serwer 300fps lok. Warszawa 26slot full. Będzie bez lagów ? I na niskich pingach?

Jeśli to pełna liczba pluginów, w co wątpię to powinno dawać radę.

Jedyny tutaj "obciążający" w jakimś stopniu jest AmxBans.

Szczególnie, że masz włączony w nim debug.

Skoro masz serwer testowy, warto zrobić test, 26 slotów - wpuść 25 podbotów + Ciebie.

Podbot zjada troszkę więcej niż zwykły użytkownik, w tym przypadku jeśli serwer wyrobi z podbotami i będziesz w stanie grać, prawdopodobnie serwer udźwignie to co mu przygotowałeś.

Można troszkę śmiesznie powiedzieć, że to będzie loteria, bo wszystko zależy od wielu czynników czy serwer wytrzyma czy padnie.

Bezpieczniej jest zakupić chociażby 500 FPS, natomiast to Twoje pieniądze = Ty nimi operujesz :)

Spadochron wbrew pozorom mimo małego kodu nie jest takim duperelem  B)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...