Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który zawodnik zasługuje na tytuł piłkarza roku?

SkyOut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Który zawodnik zasługuje Twoim zdaniem na tytuł piłkarza roku? Chodzi mi o pilke nozna, bo robie ankiete. JAK ZLY DZIAL TO PROSZE PRZENIESC I PRZEPRASZAM JAK COS. :)

Opublikowano

Nie jestem kibicem ani Barcy, ani Realu, ale jeżeli miałbym wybierać miedzy tymi dwoma - to Barca.

Jednak uważam że CR bardziej zasłużył na piłkarza roku niż Leo.

Opublikowano

Najbardziej zasłużył Ronaldo to oczywiste, w tym roku Leo nie miał szans, a na historyczne zgarnięcie złotej piłki przez bramkarza nawet bym nie liczył :) 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Messi - najlepszy zawodnik MŚ + 2 pobite rekordy w tym roku.

Pobite już po głosowaniu, nawet przedłużone nie zostało tak jak w przypadku Cristiano, rok temu, ale wątpię, że to by coś dało, bo przy tych dwór rekordach zdobywał bramki przez całą swoją karierę, ale idąc tym tokiem to Cristiano gole do złotego buta i rekordu LM zdobywał jeszcze w 2013. 

Tak jak napisałem: CR7, mniejsze szanse ma Neuer. Jak wygra Messi to będzie zaskoczenie i niepotrzebny syf w okół niego. I nie przesadzajcie, że Leo nie miał szans, bo przewaga Cristiano nie jest taka znacząca:

Messi:

Występów : 66 Goli: 58 Asyst: 21

Ronaldo:

Występów:59 Goli:61 Asyst:22

Trzeba uznać wyższość Portugalczyka w 2014. Jednak mundial też ma znaczenie...

1. Ronaldo

2. Messi

3. Neuer

Opublikowano

Raczej Krycha, ale za mundial Nojer

Jeżeli mieliby przyznawać tą nagrodę za munidal to wygrałby Messi, gdyż to on został MVP.

Opublikowano

Messi - najlepszy zawodnik MŚ + 2 pobite rekordy w tym roku.

Rekordy bije się w ciągu całej kariery, nie podczas jednego roku, więc to nie powinno być zaliczane do aktualnej formy/ świetności zawodnika.

Poza tym lada moment i ktoś inny może pobić Rekord np. w LM :-) Co do MŚ, najlepszy zawodnik ale uważany przez wielu jako niezasłużony. 

Większość nagród indywidualnych zdobywał CR7 jak i klubowych, wszystkie prestiżowe z pisemek, złoty but itp. 

Więc nie mam wątpliwości, że zasłużył na miano ZP CR7 ;-)

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Rekordy bije się w ciągu całej kariery, nie podczas jednego roku, więc to nie powinno być zaliczane do aktualnej formy/ świetności zawodnika.

Poza tym lada moment i ktoś inny może pobić Rekord np. w LM :-) Co do MŚ, najlepszy zawodnik ale uważany przez wielu jako niezasłużony. 

Większość nagród indywidualnych zdobywał CR7 jak i klubowych, wszystkie prestiżowe z pisemek, złoty but itp. 

Więc nie mam wątpliwości, że zasłużył na miano ZP CR7 ;-)

­

Przez kogo? Przez antyfanów Barcelony i Messiego. Jakby spojrzeć na mundial z 2010 lub 2006 kiedy MVP zostali Forlan, a wcześniej Zidean i porównać to ze statystykami Messiego to byś zobaczył. W dodatku mogę podać kilka statystyk, w których Messi jest nad Robbenem i Jamesem: udane dryblingi, kluczowe podania. W dodatku 4 gole, 2 asysty i 4 razy został MOTM. Gdyby nie on to Argentyna na pewno nie zaszła by tak wysoko. Tak, wiem, Blatter powiedział, że niesłusznie, ale ciekaw jestem kogo chciałby wybrać szanowny pan prezes. Robbena?

Co do złotej piłki to w tym roku imo CR7, ale wszystko jest możliwe, nie zdziwię się jak dostanie ją Neuer.

Opublikowano

Przez kogo? Przez antyfanów Barcelony i Messiego. Jakby spojrzeć na mundial z 2010 lub 2006 kiedy MVP zostali Forlan, a wcześniej Zidean i porównać to ze statystykami Messiego to byś zobaczył. W dodatku mogę podać kilka statystyk, w których Messi jest nad Robbenem i Jamesem: udane dryblingi, kluczowe podania. W dodatku 4 gole, 2 asysty i 4 razy został MOTM. Gdyby nie on to Argentyna na pewno nie zaszła by tak wysoko. Tak, wiem, Blatter powiedział, że niesłusznie, ale ciekaw jestem kogo chciałby wybrać szanowny pan prezes. Robbena?

Co do złotej piłki to w tym roku imo CR7, ale wszystko jest możliwe, nie zdziwię się jak dostanie ją Neuer.

Muller? 

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Muller? 

­

Zwycięstwo, dojście do finału Niemiec to zasługa całej drużyny, nie tylko Mullera. Taki sam wkład w zwycięstwo miał Nuer (o ile nie większy), odwrotnie było w Argentynie. Oczywiście, Di Maria, Mascherano i Romero dołożyli swoją cegiełkę, ale najjaśniej świecił tam jeden zawodnik dzięki któremu jak już napisałem Argentyna doszła, ba - wyszła z grupy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...