Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki i stworzenie serwera hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę się poduczyć trochę języka i że tak powiem pobawić się plikami, żeby potem stworzyć "swoje", fajne do gry ze znajomymi na Hamachi. Chciałbym was prosić o:
- Poradnik jak stworzyć serwer na Hamachi (Próbowałem na gotowej maszynie Terenz'a, ale Virtual Box nie wykrywa mi hamachi w Network, a ja jestem ciemny xD)

- DL dobrych plików i klienta. ew. objaśnienie jak je ustawić pod hamachi :D
- O dobre rady, jak zacząć co robić na początek itd. ;) Może kiedyś zostanę Technikiem haha :D

Opublikowano

1.

2.

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/

3.Pierw postaw serwer potem czytaj sobie poradniki itd jakoś może nabierzesz wprawy.

Tylko nie stawiaj serwera dedykowanego póki nie nabierzesz większego doświadczenia niż Asfen.

Pozdrawiam.

Haha, widzę fan Asfena? :D 

Właśnie chodzi o to, że robiąc wszystko tak jak jest na poradniku wszystko jest git oprócz tego, że w ustawieniach maszyny (to co robi się przed włączeniem: Trzeba ustawić w Network > Hamachi, a mi to hamachi się tam nie pokazuje xD  )

Opublikowano

Haha, widzę fan Asfena? :D 

Właśnie chodzi o to, że robiąc wszystko tak jak jest na poradniku wszystko jest git oprócz tego, że w ustawieniach maszyny (to co robi się przed włączeniem: Trzeba ustawić w Network > Hamachi, a mi to hamachi się tam nie pokazuje xD  )

Szczerze to ja nigdy hamachi nie stawiałem od razu poszedłem z dedykiem xD ale rób zgodnie  z poradnikiem coś tam źle robisz.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Szczerze to ja nigdy hamachi nie stawiałem od razu poszedłem z dedykiem xD ale rób zgodnie  z poradnikiem coś tam źle robisz.

A poleciłbyś może jakiś hosting vps ? Tanich w miarę i z możliwością kupna za sms? Da radę tak wgl kupić vps'a gdzieś do 20 zł sms? :D Jeśli nie to gdzieś tanio za PSC, ale tanio bo chce sie tylko uczyć, więc chcę, żeby vps pociągnął Metina + może max 5 osób na serwerze :P Bez ścin.

Opublikowano

A poleciłbyś może jakiś hosting vps ? Tanich w miarę i z możliwością kupna za sms? Da radę tak wgl kupić vps'a gdzieś do 20 zł sms? :D Jeśli nie to gdzieś tanio za PSC, ale tanio bo chce sie tylko uczyć, więc chcę, żeby vps pociągnął Metina + może max 5 osób na serwerze :P Bez ścin.

na ovh sobie kup.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Zaczynaj tak jak ja :D

Hamachi pierw i oblukaj bo VPS na 30 dni wiec czas leci a tako na hamaku naucz sie jak dodawac moby, bronie itp. Robic wlasne zapytania query itd itd. 

Hamachi= no limit

VPS= ograniczenie czasowe bo masz 30 dni standardowo ale zalezy na ile wykupisz :D ale czas tyka.

ETERHOST.NET   ->>>> Tani dobry :D Jak na vps na testy ale jak napisalem czas tyka.

Opublikowano

Zaczynaj tak jak ja :D

Hamachi pierw i oblukaj bo VPS na 30 dni wiec czas leci a tako na hamaku naucz sie jak dodawac moby, bronie itp. Robic wlasne zapytania query itd itd. 

Hamachi= no limit

VPS= ograniczenie czasowe bo masz 30 dni standardowo ale zalezy na ile wykupisz :D ale czas tyka.

ETERHOST.NET   ->>>> Tani dobry :D Jak na vps na testy ale jak napisalem czas tyka.

Właśnie nie wiem jak naprawić ten błąd hamachi dlatego celuję w VPS'a.

@@ Dobra, ogarnąłem to wszystko, dziękuję za pomoc. Teraz tylko się uczyć xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...