Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z fps'ami - CS:GO.

st3fan

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Borykam się z problemem, mam mało fps'ów w CS:GO. Zaledwie 30, czasem koło 40, a czasem 10. Nie ma gry na tym. Gram na najniższych detalach, 1024x768 - rozdzielczość. Da się grać, ale czy nie da się jakoś polepszyć, wyciągnąć większej ilości fps'ów? Gram na mapach tj. nuke / mirage / dust2 / inferno. Są może jakieś komendy, lub jakieś sposoby na zwiększenie fps'ów?

Gram na słabym laptopie - specyfikacja laptopa:

Acer Aspire 5733.

• CPU: Intel Core i3 2,53 GHZ [2 rdzenie],
  • GPU: Intel HD Graphics 128 MB,
  • Ram: 4 GB DDR3.

Laptop pod ciągłym dostarczeniem mocy, czyli pod ładowarką.

Windows 7 Home Premium 64 bit. Jest czysto na kompie, tzw. nie ma zbędnego syfu - tak myślę. :D

Kiedyś zauważyłem, że laptop potrafił się wyłączyć jak się nagrzewał. Może by wyczyścić chłodzenie? Jeśli jest zabrudzone, nie dostarcza aż tyle powietrza by chłodzić podzespoły? Dałoby to jakąś możliwość, większej ilości fps'ów?

A jeszcze jedno pytanie, przecież parametry są dobre tj. ram itd. Jak to nawiązuje się do płyty głównej i procesora? Jest jakaś możliwość, by dobrać jakiś inny procesor z lepszym układem graficznym? Pewnie nie możliwe, ale kurcze słabo z kasą, szkoda na nowy Pc tylko pod gry.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mysl ze na integrze bedzie miec wiecej fps

Wyczysc laptopa, kup podstawke chlodzaca, nie powinie sie przegrzewac

Sam nie wymienisz podzespolow w laptopie (no moze oprocz ramow)

­

Opublikowano

Nie mysl ze na integrze bedzie miec wiecej fps

Wyczysc laptopa, kup podstawke chlodzaca, nie powinie sie przegrzewac

Sam nie wymienisz podzespolow w laptopie (no moze oprocz ramow)

Czemu tak sugerujesz że sobie nie poradzę? Jakieś pojęcie mam na ten temat. Z tym przegrzewaniem, jeśli nie będzie się grzał, to jest opcja, że będę miał więcej fps?

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Nie jestem pewien czy jestes w stanie kupic do tego karte i ja zamontowac (o ile jest taka mozliwosc, w co watpie)

Juz lepiej kupic pc niz meczyc sie, zrozum, laptop nie sluzy do grania, a jesli chcesz taki to ceny zaczynaja sie od ok. 3k zł

W laptopie wiele sam nie wymienisz, jest to zbyt skomplikowane i nie sadze iz posiadasz takie narzedzia ktore to umozliwia

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...