Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer? Klasyczne wojny gildii czy SkyBlock?

Ankieta  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki Tryb?

• Klasyczne Wojny Gildii
      1
    • SkyBlock
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, 

Po przerwie z Minecraftem planuję ponownie stworzyć jakiś serwer. Z tego co obejrzałem na innych serwerach, to sporo się pozmieniało w samej mechanice, lecz jestem w stanie nadrobić zaległości. Jednak nie mogę zdecydować się jaki tryb serwera, stąd też ten temat. Ograniczyłem sobie wybór do tych dwóch, które pozwolę sobie rozpisać:

- Klasyczne wojny gildii - Tryb, który w 2012 roku królował na większości serwerów. Włącznie z moim. Oczywiście wszystkim zarządzałby plugin Factions, jak to wtedy było. Do tego spawn w wielkim zamku i duża mapa. Żeby jeszcze dodać klimatu do całości wrzuci się NPC-ty i podłoże fabularne. Takich serwerów już nie ma.

- SkyBlock - Tryb który cały czas trzyma się na równym poziomie. Mój serwer miałby do zaoferowania ładny spawn, dobrze skonstruowaną ekonomie i optymalne pluginy. Także wymyśliłbym pare unikalnych rozwiązań, aby mój serwer odróżnić od innych. Częste Eventy gwarantowane. To byłby serwer "nowoczesny" na ile się da.

Z starych projektów pozostało mi sporo własnych pluginów, takich jak Auto-logowanie premium, czy Sklep SMS. Więc coś autorskiego na start definitywnie będzie.

Na serwerze będę potrzebował nowej ekipy, więc jeśli ktoś się będzie udzielał, to zwiększa mu szanse.

O mnie: 

Pierwszy raz w Minecrafta zagrałem w 2010 roku, a serwer publiczny otworzyłem około 2011. Od tego czasu spod mojej ręki powstało wiele serwerów, oraz kooperacji na których pewnie też TY grałeś. Lecz to już przeszłość. Pisze pod nowym Nickiem

Pomysły wypisujcie w komentarzach, oraz głosujcie w ankiecie.

Do administracji:

Ankieta jest jedynie dodatkiem. Temat założyłem aby poznać opinie graczy w tym specyficznym przypadku, oraz dla propozycji innych.

Opublikowano

Bez porządnej reklamy nie masz nawet po co startować z serwerem. Osobiście wybrałbym wojny gildii, aczkolwiek muszą mieć dużo nowości i wcale nie chodzi mi o jakieś przedmioty na gildie, czy nawet amulety - to już było.

Opublikowano

Jak napisałem w "Do administracji", temat jest aby dostać feedback od użytkowników. Ankieta jest tylko dodatkiem podliczającym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...