Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagracie na takim serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pomysł ale nie wiem czy dobry chodzi mi oto aby stworzyć serwer typu prawdziwe życie tak jak my żyjemy w realnym życiu czyli kupujemy domy bloki normalnie robimy jedzenie jakieś craftingi nowego jedzenia. Normalnie chodzimy do pracy zarabiamy pieniądze płacimy podatki opłacamy rachunki chodzimy do sklepu. Normalnie jeżdżą autobusy ,tramwaje oraz my kupujemy samochody. Możemy mieszkać na wsi w mieście nad morzem normalnie wyjeżdżamy na wakacje  spotykamy się z rodziną. Jednym słowem mówiąc realne życie. Co wy na to ? może się udać ? 

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

udać się może lecz nie jest to prosty projekt. 

Po pierwsze potrzebujesz dobrych pluginów, po drugie dużej i ładnej mapy, ogarniętej administracji i graczy.

Czuję że niektóre osoby mogłyby mieć problem z płaceniem tych podatków/rachunków itp. bo nie wiedzieliby jak czy coś w tym stylu.

Opublikowano

udać się może lecz nie jest to prosty projekt. 

Po pierwsze potrzebujesz dobrych pluginów, po drugie dużej i ładnej mapy, ogarniętej administracji i graczy.

Czuję że niektóre osoby mogłyby mieć problem z płaceniem tych podatków/rachunków itp. bo nie wiedzieliby jak czy coś w tym stylu.

No to w banku by wisiały tabliczki i co mjesiac by była informacja ze gracz np test musi zapłacić 1200 zł + podatek po prostu wypisują na forum w temacie a w grze idą do banku i tam im pobiera opłatę   

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

Tylko 1 odp niech ktoś się jeszcze wypowie na ten temat proszę ? 

Opublikowano

Takich projektów była masa i bardzo mało z nich wgl wystartowało, a nawet jeśli to padały po miesiącu. Ja raczej nie zagram, ale możesz próbować.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Prosty projekt, który może się udać. Zagrałbym, jeżeli administracja nie faworyzowała graczy. Chciałbym tam również (nie, żebym Ci rozkazywał) autorskie pluginy, nie tylko te z internetu.

Myślę, że projekt "Prawdziwe Życie" się uda. :v

sygnatura.png

Opublikowano

Kiedyś takie serwery były zapełniane, ale teraz sam survival ciężko rozreklamować, zawsze możesz dodać np. vip losy dropiące ze stone, wtedy zachęci graczy. Oczywiście administracja musi być ogarnięta.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Takich projektów była masa i bardzo mało z nich wgl wystartowało, a nawet jeśli to padały po miesiącu. Ja raczej nie zagram, ale możesz próbować.

a dlaczego bys nie zagral ?

Opublikowano

Znam kilka takich serwerów na początku jest spoko nawet pełny serwer a po jakimś czasie (1-2) Upadają...

Ale twoja koncepcja jest fajna liczę że jak już zrobisz to podasz IP :D chętnie pogram nudzą mnie serwery Surv + Gildie trzeba zrobić coś lepszego... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...