Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy a stary komputer.

Gość T1Lay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wczoraj gdzieś koło 2 w nocy rozdupcył mi się komputer kompletnie nie wiedziałem o co chodzi piszczał i nie chciał się włączyć, dopiero dziś zaczełem coś naprawić/czyściłem cały komputer dopiero po wyjęciu kostki ram (1 GB) naprawił się wie ktoś dlaczego tak się stało? Może być to wina zasilacza czy coś?

Ale do rzeczy. Mam zintegrowaną kartę graficzną (coś w tym stylu) i już zamówioną mam a jako że z moim aktualnym kompem jest coraz gorzej coraz więcej rzeczy się psuje więc pomyślałem o nowym i właśnie mam pytanie dotyczące tego. Lepiej naprawiać stary komputer (dokupić części) czy kupić nowy? Trochę szkoda mi hajsu za tą kartę bo zapewne szybko nie sprzedam a anulować kupna nie mogę i czy dostanę coś za kompa 800 MB ram i bez karty graficznej jakieś 100-200 zł? 

Taki komputer http://www.mediaexpert.pl/komputery-stacjonarne/komputer-ntt-w900g-intel-i3-3220-6gb-1tb-gt610-2gb-windows-7-64bit,id-192046#tab_opinions nada się do gier od symulatora farmy/minecraft po bf3/4, league of legends oraz gry typu outlast? Nie dawajcie mi żadnych morele i tych ponieważ chciałbym kupić na raty (tak bieda) a tam trochę trudno o to (gadałem z nimi). 

Dodam iż nie znam się na komputerach.

Opublikowano

Nie kupuj gotowców. Lepiej składany.

Nie nada się, pozatym gotowce to gówno. Prosze masz tu zestaw który uciągnie dużo więcej na max http://www.morele.net/inventory/info/W7NwYk/

Czemu ;/.

Ten zestaw co podałeś będzie dobry na te lepsze gry?

Podajcie jakieś fajne zestawy do 2,5k odwdzięczę się like. 

Opublikowano

Zestaw z polecanych za 2500zł -  http://www.morele.net/inventory/info/J6m90Q/Pograsz w każdą nową grę.

Tylko w przyszłości dokup kość ramu.

4 GB ram to dla mnie dużo obecnie siedze przy 800 MB więc kappa. Jeśli dokupiłbym ram nie muszę zmieniać jakiś części poprostu mogę wrzucać cały czas bez limitu ? 

Opublikowano

Jeśli dokupiłbym ram nie muszę zmieniać jakiś części poprostu mogę wrzucać cały czas bez limitu ? 

Nie, nie musisz nic zmieniać po prostu wkładasz drugą kość. Jest to tak banalne że nawet 10 letnie dziecko z autyzmem by sobie poradziło.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Nie, nie musisz nic zmieniać po prostu wkładasz drugą kość. Jest to tak banalne że nawet 10 letnie dziecko z autyzmem by sobie poradziło.

No nie wiem ma tylko 50% szans że poprawną stroną włoży do gniazda.

4 GB ram to dla mnie dużo obecnie siedze przy 800 MB więc kappa. Jeśli dokupiłbym ram nie muszę zmieniać jakiś części poprostu mogę wrzucać cały czas bez limitu ? 

Może system trzeba będzie zmienić.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Bez przesady aż taki debil to nie jestem żeby pamięci ram nie umieć włożyć do kompa ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...