Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Server Prison (z ciekawości)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko ostatnio troche czasu "polatałem" po serverzach prison.

Związku z tym mam pytanie jaki bardziej preferujecie styl:

1. Są zbudowane strefy w kązdej strefie po 2 kopalnie zdobywając $$$ przenosisz się do nowej strefy są ułożone w rzędzie.

2. Kopalnie na warpach typu /warp nowicjusz, /warp robotnik. gdzie każdy warp jest odblokowany za pomocą $$$

który z stylów bardziej by wam odpowiadał oraz czemu tak xD?

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Drugi łatwiejszy do wybudowania, nie będziesz miał problemu z tworzeniem dwóch rang m.i.n: [sektor-A][VIP]

Tylko po prostu, będziesz kupywał permisje przez tabliczke i będzie się ona dodawała do /pex user Nick add permisja :D

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

Zależy co chciałbyś dodać w tej nowej strefie, pomysł jest całkiem ok i wykonanie pierwszego wydawało by się o wiele łatwiejsze.

Jak z tym kopaniem? Ile będzie się dostawało money i ile będzie kosztowało przejście do nowej strefy, czy odblokowanie danej rzeczy. To też jest ważne. 

Kappa.

Opublikowano

tzn wygladało bo to tak że w jednej z stef np mozesz kopać lapis lub cegły(taki przykład) potem sprzedajesz je sprzedajesz i kupujesz sobie "przepustke" do nastepnej strefy

a co do prefixu to każdy by startował z czymś takim np:

[nowicjusz]Dekros987

i dalej by sie zmieniał prefiks w nawiasach a tak to nie wiem czy dawałbym prefiks [Vip] tylko poprostu vip miałby inny kolor nicku:)

Co ja tutaj robie...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam nowe pytanie czy według was powinno byc na serverze cos takie ze gracze zarabiaja miliony

enchanty np fortune 50 gdzie kazdy blok by sie kopalo z fortuna

czy bardziej zbieranie kasy np max do 5-10mln zwykle enxhanty

Pozatym lepiej server na wersji 1.7.x czh na 1.8.0?

oraz co mozna by dodac do kupna za specialne itemy dostepne w craftingu lub sklepie? Zeby nie byly zbyt op?

Co ja tutaj robie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...