Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gta san andreas nie uruchamia się

elektryczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu tak się dzieje, że po kliknięciu na ikonkę grą w ogóle nie reaguje, nie włącza się. A jakieś pół rok temu normalnie działała. Mój system to windows 8.1.

Są jakieś problemy z uruchomieniem gry na tym systemie? Są może jakieś patche? Próbowałam uruchamiać ze zgodnością, jako administrator, wina sterowników to też nie jest, są najnowsze. 

Opublikowano

Na początek może usuń gta_sa.set z folderu z save'ami  

Lokacja : Dokumenty/GTA San Andreas User Files/gta_sa.set

Nie bój się to ci nie usunie save :p.

mpcforum.jpg

Opublikowano

@elektryczna Zmień nazwę folderu grą z Gta San Andreas na np. Gta San Andreas2. Niektórym to pomogło.

Mam nadzieję że to się uda bo to ostatnia możliwosć :P

Jeżeli wcześniej wyczyścił rejestr to zmiana nazwy nic nie da prawdo podobnie. Spróbuj zrobić nowego użytkownika i na nim zainstalować GTA. I jaką masz wersje GTA ? 1.0 ? czy 3.0 (to jest ta ze steama).

Opublikowano

Mniejszosci osobom to poskutkowalo jako rzecz ostateczna. Nikt nie wie co to daje ale jakos gta potem chodzi. Przypomniałem sobie że kiedys miałem ten sam problem :p

mpcforum.jpg

Opublikowano

Zmieniłam nazwę folderu - nie pomogło, próbowałam zgodności, wybierałam wszystkie systemy i nic. Używałam różnych cracków też cisza. Jest to GTA 1.0. Od razu mówię, że patch 1.1 też nie pomógł.

Opublikowano

Zrób tak;

1. Sprawdź czy płyta posiada wszystkie pliki, czy nie są uszkodzone, nie ma ich.

2. Sprawdź zawartość folderu GTA San Andreas, czy niczego nie potrzrba.

3. Sprawdź wymagania (b. Masz DX nie tego, karte graf.)

4. Przeinstaluj GTA na inny sprzęt ( kolegi, lub u sb jak masz)

5. Zainstaluj na inny dysk, pod nazwą GTASA

6. Usuń zbędne gry, przeskanuj komputer.

7. Wyczyść ccleanerem błędy w rejestrze.

Mi to pomogło (punkt 3)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

własnie próbowałam instalować 9 to się nie dało bo niby nowsza wersja 11 jest już. może być to problemem? tylko że tej 9 nie da się zainstalować.

edit: instalowałam tą instalką na innym laptopie gdzie jest windows 7  i wszystko ładnie działa. potem znów spróbowałam na tym laptopie co nie idzie, 

usunełam wszystko co związane z gta, przeczyściłam cleanerem i znów, klikam w ikonkę i nic nie rusza....

kolejny edit: nie wiem czemu tak jest, ale gta 4 też mi nie działa... wyskakuje błąd fatal error dd3d30, którego też nie umiem rozwiązać.

dziwne, że same gta mi nie działają. może jest to przyczyna aktualizacji systemu z windows 8 na windows 8.1, ktoś może ma jakiś pomysł?

ostatni edit: lubię sama do siebie gadać ;D naprawiłam gta sa i gta IV, wszystko śmiga elegancko, okazało się że podczas ostatniej aktualizacji systemu, albo były złe pliki,

albo podczas aktualizacji karty graficznej proces został przerwany. pobrałam najnowszy sterownik i wszystko jest ok, można zamknąć temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...