Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer nie reaguje

sutv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To było w konsoli, jak temu zaradzić? Pisałem już do operatora, ale chyba w sylwestra sobie wolne zrobił.

Gdy wyłączam serwer on nie wyłącza się, teraz np. pisze ,że on nie jest włączony, ale jest. Op z konsoli tutaj nie działa.
Tak jakbym nie miał tej konsoli połączonej z serwerem albo jakbym miał, ale z innym.

[16:55:37] [server thread/INFO]: Starting minecraft server version 1.7.9
[16:55:37] [server thread/INFO]: Loading properties
[16:55:37] [server thread/INFO]: Default game type: SURVIVAL
[16:55:37] [server thread/INFO]: Generating keypair
[16:55:39] [server thread/INFO]: Starting Minecraft server on 185.38.249.33:29407
[16:55:39] [server thread/WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
[16:55:39] [server thread/WARN]: The exception was: java.net.BindException: Address already in use
[16:55:39] [server thread/WARN]: Perhaps a server is already running on that port? 
Opublikowano

Crafthost. Wszystko stało się po reloadzie serwera. 1 mi się to stało od bycia w hostingu.

Opublikowano

Jeżeli masz opcje wymuś zamknięcie systemu użyj ją, jeżeli nie klikaj ciągle wyłącz serwer, jeżeli to nie podziała napisz do administracji

Opublikowano

Pisałem, pisze w temacie. A ta opcja to pisze, że się wyłącza ,a tutaj dupa. Nic się nie dzieje.

Opublikowano

Poprostu zabij procesy java w monitorze zasobów (nie wiem jak to działa na waszym hostingu ale na mineserv.eu działa)

aa jak nie wiesz co to zabicie procesów, to zwykłe 'wyłączenie' niepotrzebnych procesów. nie masz się za bardzo o co martwić. tylko musisz zabić procesy javy bo serwer nie pójdzie (prawdopodobnie)

Opublikowano

Ten port jest juz zajety przez inny serwer. Napisz do supportu, ze wystapil taki blad.
PS: PROFESJONALNY HOSTING XDDDDD

Opublikowano

Hosting jest spoko, napisałem zawsze miałem błyskawiczna pomoc. Teraz chyba zabalowali na sylwestra :\

A no i co ty nie powiesz ,że zajęty?

Przecież wstawiłem ,że zajety, tylko nam jak to naprawic.

Opublikowano

Hosting jest spoko, napisałem zawsze miałem błyskawiczna pomoc. Teraz chyba zabalowali na sylwestra :\

A no i co ty nie powiesz ,że zajęty?

Przecież wstawiłem ,że zajety, tylko nam jak to naprawic.

Nie da sie. Hosting blokuje mozliwosc zmiane portu. Nawet jak zmienisz, to spowrotem ustawi taki jaki byl. Poczekaj na support.

Opublikowano

@sutv mianowicie też mam serwer na crafthost.pl, ogóle też mi jeszcze nie odpisali, aczkolwiek mam plugin autosaveworld i w nim ustawiony crashrestartserver: true , więc podczas gdy serwer jest wyłączony automatycznie się włącza i RCON mi nie potrzebny... poczekamy zobaczymy, serwer działa, więc narazie nie mam się o co martwić :D ogólnie w twoim wypadku jest gorzej bo ci nie działa... ogólnie mi się go jakoś udało włączyć po czekaniu godzine :D

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

No to poczekam, ale coś nie tak, bo odpowiadali nawet późno w nocy.

Sorki za offtop, już się nie powtorzy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...