Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki by terenzo item_proto i mob_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.W plikach terenzo:

[item_proto i mob_proto] czy jakbym usunąl te tabelki i wgrał nowe np: z plików badara czy derina to by działały?

Bo na plikach terenzo one nie działają trzeba wchodzic w winscp i szukać item_proto.txt i mob_proto.txt i wtedy trzeba edytować i z powrotem wkleić co jest zbyt męczące. Wolę w tabelkach odrazu mieć w mysql.

2. W plikach terenzo da się tylko raty na max 200% dlaczego? Jak dać np: 201%-999%?

3. Jak ustawiałem zeby z dzikiego psa leciały yangi : gold_min 143534 gold_max 243256 to dlaczego leci po 30k z psa?

4. Czy jest jakiś szybki sposób żeby wszystkim mobom odrazu dać gold_min 100000 niż schodzic w dol co 1 tabelke?

5. Ustawiłem ze wszystkich mobów drop 0 ale i tak leci syf..

Dam like + 5 jeżeli wiesz na ktores z tych pytan to odpowiedz! dam like + 5 

Opublikowano

1.W plikach terenzo:

[item_proto i mob_proto] czy jakbym usunąl te tabelki i wgrał nowe np: z plików badara czy derina to by działały?

Bo na plikach terenzo one nie działają trzeba wchodzic w winscp i szukać item_proto.txt i mob_proto.txt i wtedy trzeba edytować i z powrotem wkleić co jest zbyt męczące. Wolę w tabelkach odrazu mieć w mysql.

2. W plikach terenzo da się tylko raty na max 200% dlaczego? Jak dać np: 201%-999%?

3. Jak ustawiałem zeby z dzikiego psa leciały yangi : gold_min 143534 gold_max 243256 to dlaczego leci po 30k z psa?

4. Czy jest jakiś szybki sposób żeby wszystkim mobom odrazu dać gold_min 100000 niż schodzic w dol co 1 tabelke?

5. Ustawiłem ze wszystkich mobów drop 0 ale i tak leci syf..

Dam like + 5 jeżeli wiesz na ktores z tych pytan to odpowiedz! dam like + 5 

Nie musisz wgrywać nowego item proto i mob. Wystarczy że zmienisz liba wtedy będzie czytało Tobie bezpośrednio z mysql. Tutaj masz poradnik :http://www.mpcforum.pl/topic/1067826-r34083-item-proto-mob-proto-w-mysql-fix/

IDcncno.png

Opublikowano

1. Uwierz mi , że naprawde wygodniej jest kiedy to jest w txt. Otwierasz to sobie w excelu i możesz zaoszczędzić dużo czasu uzupełniając np. kiedy chcesz uzupełnić 1000 rekordów taką samą wartością to w excelu zajmie ci to 10 sec , w navi bedziesz musiał wpisywać ręcznie , chyba , że potrafisz sobie zrobić zapytania sql co raczej nie  jest prostsze niż obsługa excela.

2.Na tym game nie ma wgranego diffa na raty powyżej 200% , z tym , że nie pamietam czy widziałem wgl gdzies taki diff na game 34k (chyba ze masz inne game to są diffy na raty na mpc)

3.Idk

4.Jest sposób , tak jak mówiłem w punkcie 1 , jeśli masz chociarz podstawową wiedzę jak obsługiwać excela z pakietu microsofta to możesz wpisac w 1 rekord i potem przenieść na ile chcesz w dół w pare sekund.

5.To sie ustawia w pliku common_drop_item.txt który masz w plikach serwerowych , jak wywalisz z niego wszystko i zostawisz pusty to nie bedzie syfu.

sygnaaapn_wenrsax.png

Opublikowano

Dzięki :)

Trzeba wziac z navicata? bo: mob_proto_sql.txt nie chce się otworzyć w excelu. ;/

Napisz jak otworzyć w excelu :D

EDIT:

Dobra już wiem a jak to potem spakować wzielem: mob_proto.xlsx tak zapisałem a jak potem to wgrać?

EDIT2:

Jak zrobić żeby odrazu wszystkie rekordy miały taką samą wartość?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...