Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Tut-a na stawianie serwera na vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie jakiś? DZIAŁAJĄCY? Jeżeli tak to napiszcie na pw lub tutaj nie łamiąc regulaminu forum.

System operacyjny: debian-70-x86_64

reklama.png

Opublikowano

A tobie sie nie chciało ich czytać. Z tych 4: jeden jest nieaktywny(skript) 2 już widziałem, a ten jeden zaraz przetestuje. Wolałbym aby był on na osobnym koncie. Wszystkie stoją na wygasłym craftbukkit.

reklama.png

Opublikowano

Kur*a masz tyle poradników a zaśmiecasz forum. Ogarnij się ! Jak nie umiesz stawiać to kup k***a z hostingu

Człowieku czy jesteś normalny? Parę postów to zaśmiecanie forum o.O ? Jakbyś nie zauważył wszystkie te poradniki są do kitu bo crafbukkit jest off i nie da się go pobrać ...

Koleś up dodał zamknięty temat bo nawet go nie sprawdził ... Podkreślę słowo AKTUALNY i DZIAŁAJĄCY tutorial do stawiania serwera na DEBIANx84_64. Może w końcu to dotrze do kogoś. 

Jakoś z ts3 nie było problemów :@

reklama.png

Opublikowano

F5

Edit: @down

Wypowiadalem sie pod każdym postem wiec chyba zrozumiale jest co działa a co nie. To moze dasz mi jakiś ostateczny link w którym bedzie to co pisałem up

reklama.png

Opublikowano

Aby to zrobić zmień nazwę w pliku START lub też RUN. W pliku, którym odpalasz serwer bukkit'a na spigot.jar [Nazwa.jar] I gotowe.

Następnym razem jeżeli ktoś Ci pomaga, a to nie działa i odświeżasz dalej. Napisz, że sposoby podane przez X nie działają. Ułatwi to życie wszystkim.

Opublikowano

Tworzysz nowego usera:

adduser
I na nim odpalasz serwer. Jeżeli chodzi o skrypt sh jak wrócę do domu postaram się coś napisać

Edit

Takie coś znalazłem na wiki ponieważ nie ma mnie w domu i nie mam jak napisać

#!/bin/sh
 BINDIR=$(dirname "$(readlink -fn "$0")")
 cd "$BINDIR"
 java -Xmx1024M -jar silnik.jar -o true

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...