Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk

adam23450

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dysk sata/ide kupiłem sobie do niego obudowę na usb (dysk jest ze starego kompa) i mam go ustawionego jako sleve kopmuter wykrywa mi go jako urządzenie masowej pamieć co jest nie tak ? dam wam kilka zdjęć. a i jeszcze jedno jak podłącze do kompa to dysk wcale nie chodzi tylko stoi w miejscu i komputer chce abym go zainicjował robię to ale wyskakuje błąd. Mam Windows 8.1

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

a jak wyobrażałeś sobie że go wykryje ? jako dysk podpięty do kompa ? przecież jest podpięty przez USB jako urządzenie zewnętrzne czyli przenośna pamięć

to go zainicjuj wystarczy kliknąć na dysku

pewnie dysk jest pusty albo wadliwy bootsektor. przepartycjonuj dysk w razie problemów

zworki wyciąg albo ustaw master, zwykle tak powinno się podpinać dyski

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a jak wyobrażałeś sobie że go wykryje ? jako dysk podpięty do kompa ? przecież jest podpięty przez USB jako urządzenie zewnętrzne czyli przenośna pamięć

to go zainicjuj wystarczy kliknąć na dysku

pewnie dysk jest pusty albo wadliwy bootsektor. przepartycjonuj dysk w razie problemów

zworki wyciąg albo ustaw master, zwykle tak powinno się podpinać dyski

Oto właśnie chodzi ze przy inicjowaniu dysku jest błąd 

i dysk jest podpięty do usb mam laptopa wiec nie mam jak go podpiąć wprost do laptopa 

@RobeM

Jeżeli odpowiadasz na moją odpowiedź użyj opcji "Cytuj" lub oznacz mnie w poście @adam23450

Opublikowano

skoro masz taniego laptopa to nie licz ze podłączysz drugi dysk bezpośrednio

dysk zrób na kompie a potem sobie podpinaj na usb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

po pierwsze to nie mam laptopa taniego tylko kosztował 3000 zł i nie mam drugiego kompa chce odzyskać dane ze starego dysku 

Opublikowano

widocznie masz niskobudżetowy i cena tylko za markę  bo nie masz drugiego dysku możliwość podpiąć, już dawno byś to zrobił jakby się dało

zresztą to dysk IDE a ty nie masz przejściówki odpowiedniej na SATA

niemożność podłączenia pod komputer to już twój problem, w części dysków po prostu nie działa ta opcja na USB

zresztą to samo zrobi też pod Windowsem instalując i otwierając dowolny program do partycjonowania dysków czy nawet ten zawarty w Windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

mam obudowę do tego dysku 

ktora ma wejscie pod sata/ide podpinam kablem pod kopa i do gniazdka zasilacz 

człowieku o co ci chodzi 

wyraź się po ludzku 

Opublikowano

znowu nie rozumiesz najprostrzego, masz dysk do USB podpinany a nie do kontrolera dysków

po podpięciu jest traktowany tak samo jak pendrive a nie HDD w kompie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

chce aby on był traktowany jak pendrive jak wchodzę w menadżer zadań to pisze dysk E: F: 0% 

Opublikowano

Ale 2 dysk zewnetrzny ze staregobpc jak pidepne przez ten adapter to dziala

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@ref

Opublikowano

@ref

Opublikowano

jak dziecku wytłumaczyć czy co ?

PODEPNIJ DYSK POD KOMPUTER DO PŁYTY GŁÓWNEJ TAŚMĄ I GO NAPRAW NAJPIERW

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jak dziecku wytłumaczyć czy co ?

PODEPNIJ DYSK POD KOMPUTER DO PŁYTY GŁÓWNEJ TAŚMĄ I GO NAPRAW NAJPIERW

człowieku mam laptopa i jest na gwarancji i jak mam ci pod lapak podpiec do płyty głównej geniuszu ? 

Opublikowano

co mnie obchodzi ze masz laptopa !

masz podpiąć dysk GDZIEKOLWIEK DO KOMPUTERA STACJONARNEGO TAŚMĄ 

nie do laptopa i najpierw go naprawić ( zainicjować )

to już twój problem jak podepniesz dysk i gdzie podepniesz, nie mój

na geniusza nie wyglądasz ty bo by wiedział ze ten dysk HDD nie podepniesz do tego laptopa inaczej jak przez USB i dopiero po naprawie na komputerze ( zainicjowanie dysku )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

co mnie obchodzi ze masz laptopa !

masz podpiąć dysk GDZIEKOLWIEK DO KOMPUTERA STACJONARNEGO TAŚMĄ 

nie do laptopa i najpierw go naprawić ( zainicjować )

to już twój problem jak podepniesz dysk i gdzie podepniesz, nie mój

na geniusza nie wyglądasz ty bo by wiedział ze ten dysk HDD nie podepniesz do tego laptopa inaczej jak przez USB i dopiero po naprawie na komputerze ( zainicjowanie dysku )

a nie mógłbyś tak od razu tylko ty mi piszesz o czym innym ?  

Opublikowano

przecież piszę ci wyraźnie od pierwszego postu w temacie, najpierw podłącz dysk do komputera i go napraw  w pierwszej kolejności

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...