Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Far Cry 4 - brak odpowiedzi

misiek457

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem polega na tym, że w losowym czasie od momentu włączenia gry, zacina się kompletnie, czasami nawet ścina całego PC i musze z przycisku go resetować. Wszystko elegancko śmiga, gram sobie 20 minut innym razem 30 minut bez żadnych lagów i nagle ścina grę i koniec. Żadnego komunikatu, błędu.

Opublikowano

Podaj parametry swoje komputera, ja zawsze miałem tak gdy gra była zbyt wymagająca jak na mój komputer, czy próbowałeś chwilę poczekać z 5-10 minut ? 

Opublikowano

Intel i5-4690

Crucial 8GB RAM 1600MHz

AsRock H81M

Seagate 1 TB

Thermaltake Smart SE 530W

Radeon R9 280X 3GB

Plextor M5 Pro 128GB SATA3

Nie nie próbowałem czekać, zaraz sprawdzę jak się odetnie to napiszę.

Przed chwilą odpaliłem grę i już po 5 minut zacieła się ale tym razem gra jakby się zminimalizowała ale i tak na pulpicie nie mogłem nic kliknąć, czyli jakbym dalej w niej był, dziwne.

Opublikowano

Intel i5-4690

Crucial 8GB RAM 1600MHz

AsRock H81M

Seagate 1 TB

Thermaltake Smart SE 530W

Radeon R9 280X 3GB

Plextor M5 Pro 128GB SATA3

Nie nie próbowałem czekać, zaraz sprawdzę jak się odetnie to napiszę.

Przed chwilą odpaliłem grę i już po 5 minut zacieła się ale tym razem gra jakby się zminimalizowała ale i tak na pulpicie nie mogłem nic kliknąć, czyli jakbym dalej w niej był, dziwne.

Sprawdziłem dokładnie specyfikacje gry i tu widzę problem z grafiką a mianowicie, nie jest za słaba tylko gra nie obsługuje akurat twojego modelu bo jest mobilnym odpowiednkiem a gra nie ma wsparcia dla mobilnych odpowiedników (AMD Radeon HD 8970m 2013r ).

Co do procesora masz może dokładniejszą specyfikację? Jakie ma chłodzenie? Pamięć cache i te sprawy.

Polecałbym ci sprawdzić grę u jakiegoś znajomego lub innym komputerze z podobnymi parametrami.

@Edit

Tutaj masz wycinek z wymagań gry :

,,R9 200 (mobilne odpowiedniki tych układów nie są oficjalnie obsługiwane)"

Opublikowano

Co do procka to tylko tyle:

Intel Intel Core i5-4690 /3.5GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Myśle, że jak sprawdzisz w google to będzie to samo, bo przecież jest tylko jeden taki procesor.
A co do karty graficznej ludzie na YT grają na tej karcie bez problemów. Więc to chyba nie jest winowajca, no chyba, że wyszedł jakiś, oficjalny czy nieoficjalny, patch pod tą grafikę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...