Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na ile slotów, wystarczy 4 GB ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@allup

Bzdura

@top

A pozwól zapytać z jakiego silnika korzystasz? Jeżeli to silnik typu Bukkit, Spigot itp. to ile masz pluginów? Czy masz wiele światów

Bez tego można tylko gdybać.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Tak, to również dużo zależy od silnika, ale myślę, że 35 - 45 slotów spokojnie wystarczy na tyle Ram'u.

Opublikowano

Ale nawet nie wiecie jaki to ma procesor, przepustowość łącza. Co wy tu piszecie? Można mieć pierdyliard PETAbajtów ramu i łącze 1kbp/s a za procesor jakieś durne Core 2 Duo i dupa! I nic nie ruszy! W skrócie? Piszecie o czymś, o czym gówno wiecie.

Proszę o info o procesorze, silniku, pluginach, przepustowości łącza. (warto by też sprawdzić, czy łącze ma ograniczenia transferu. Może być mega szybkie, ale mieć ograniczenie 1GB na miesiąc, wtedy ten 1GB się wyczerpie (zależy od slotów, pluginów) w jakieś 5 dni a resztę miesiąca na serwer nie będzie można wbić bo połączenie będzie baaardzo wolne "albo odetną :D" )

Opublikowano

Ale nawet nie wiecie jaki to ma procesor, przepustowość łącza. Co wy tu piszecie? Można mieć pierdyliard PETAbajtów ramu i łącze 1kbp/s a za procesor jakieś durne Core 2 Duo i dupa! I nic nie ruszy! W skrócie? Piszecie o czymś, o czym gówno wiecie.

Proszę o info o procesorze, silniku, pluginach, przepustowości łącza. (warto by też sprawdzić, czy łącze ma ograniczenia transferu. Może być mega szybkie, ale mieć ograniczenie 1GB na miesiąc, wtedy ten 1GB się wyczerpie (zależy od slotów, pluginów) w jakieś 5 dni a resztę miesiąca na serwer nie będzie można wbić bo połączenie będzie baaardzo wolne "albo odetną :D" ) 

Na tej stronie nic nie pisze o procesorze albo o przepustowości łącza. Będzie 20-23 pluginy oraz silnik bukkit. Dodam jeszcze takie informacje : 

RAM 4064 MB Dysk SSD 10240 MB CPU 10 %
Opublikowano

Ja piernicze to co to jest za hosting szajsowaty jak nie podają informacji o maszynie, którą kupujesz? 

RAM 4064 MB Dysk SSD 10240 MB CPU 10 % 

To jest serwer VPS... Ze średniej niższej półki. Największy szajs, na czym można serwery stawiać. Przy takiej ilości pluginów i VPS? Góra 20 slotów. Jak nie będzie lagów przy pełnym serwie to idź w górę o 1 aż zacznie trochę się krztusić.. Jedyna zaleta to dysk SSD. Ale też nie wiesz dokładnie jaki to jest.. Więc może szybko paść jak jakiś no-name. A tak często się zdarza w tych pr0 vpsach

*nie jest napisane

Opublikowano

Ja piernicze to co to jest za hosting szajsowaty jak nie podają informacji o maszynie, którą kupujesz? 

To jest serwer VPS... Ze średniej niższej półki. Największy szajs, na czym można serwery stawiać. Przy takiej ilości pluginów i VPS? Góra 20 slotów. Jak nie będzie lagów przy pełnym serwie to idź w górę o 1 aż zacznie trochę się krztusić.. Jedyna zaleta to dysk SSD. Ale też nie wiesz dokładnie jaki to jest.. Więc może szybko paść jak jakiś no-name. A tak często się zdarza w tych pr0 vpsach

*nie jest napisane

Serwer chce postawić na Hostingu "ENDERCHEST" kiedyś miałem tam 3 gb i wbiło 50 osób i małe lagi były a teraz chce 4 gb :D

Opublikowano

Nie bierz gówna enderchest. Zainwestuj tą kase w 4 gb VPS'a z danymi które będziesz wiedział. Enderchest ma procesory z '90 . ;)

już mam tam wpłacone pieniądze :/

Opublikowano

już mam tam wpłacone pieniądze :/

Gówna nie bierz. Jeżeli masz 30 zł wpłać na craftserve.pl tam dostajesz:

- Lokację we Francji (lepsza ochrona DDoS)

- 8 gb ram

- Mało pingu

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

Gówna nie bierz. Jeżeli masz 30 zł wpłać na craftserve.pl tam dostajesz:

- Lokację we Francji (lepsza ochrona DDoS)

- 8 gb ram

- Mało pingu

nie da się już tego wypłacić :/

Opublikowano

Takie hostingi są bez sensu.. Jak już kupiłeś to trudno. Wytrzymaj miesiąc. Porządny serwer Minecraft zrobisz tylko na porządnym dedyku (ovh.pl) ewentualnie BARDZO MOCNYM (i droższym :P) VPS.. Ale enderchest do góra 40 slotów się nada.. W takim przypadku daj 30 slotów i idź w górę jak przy pełnym serwie nie będzie lagów. Craftserve to taki sam szajs jak enderchest :)

Opublikowano

Takie hostingi są bez sensu.. Jak już kupiłeś to trudno. Wytrzymaj miesiąc. Porządny serwer Minecraft zrobisz tylko na porządnym dedyku (ovh.pl) ewentualnie BARDZO MOCNYM (i droższym :P) VPS.. Ale enderchest do góra 40 slotów się nada.. W takim przypadku daj 30 slotów i idź w górę jak przy pełnym serwie nie będzie lagów. Craftserve to taki sam szajs jak enderchest :)

Tak jak pisałem wyżej enderchest to nie takie gówno ponieważ kiedyś miałem 3 gb dałem 100 slotów wbiło 60 osób i były tylko małe lagi :D Może dlatego że były dobrze skonfigurowane pluginy :D 

Opublikowano

Albo na dobrym wietrze wszystko było.

Opublikowano

@__MrAdonis__

Skończ się czepiać byle czego. Przecież każdy wie o co chodzi z tym...

Opublikowano

Witam chciałbym kupić 4gb serwer minecraft i chciałbym się zapytać ile slotow by dało radę ustawić by nie było lagow?

bez lagów najlepiej 30-35

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...