Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na ile slotów, wystarczy 4 GB ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@allup

Bzdura

@top

A pozwól zapytać z jakiego silnika korzystasz? Jeżeli to silnik typu Bukkit, Spigot itp. to ile masz pluginów? Czy masz wiele światów

Bez tego można tylko gdybać.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Tak, to również dużo zależy od silnika, ale myślę, że 3545 slotów spokojnie wystarczy na tyle Ram'u.

Opublikowano

Ale nawet nie wiecie jaki to ma procesor, przepustowość łącza. Co wy tu piszecie? Można mieć pierdyliard PETAbajtów ramu i łącze 1kbp/s a za procesor jakieś durne Core 2 Duo i dupa! I nic nie ruszy! W skrócie? Piszecie o czymś, o czym gówno wiecie.

Proszę o info o procesorze, silniku, pluginach, przepustowości łącza. (warto by też sprawdzić, czy łącze ma ograniczenia transferu. Może być mega szybkie, ale mieć ograniczenie 1GB na miesiąc, wtedy ten 1GB się wyczerpie (zależy od slotów, pluginów) w jakieś 5 dni a resztę miesiąca na serwer nie będzie można wbić bo połączenie będzie baaardzo wolne "albo odetną :D" )

Opublikowano

Ale nawet nie wiecie jaki to ma procesor, przepustowość łącza. Co wy tu piszecie? Można mieć pierdyliard PETAbajtów ramu i łącze 1kbp/s a za procesor jakieś durne Core 2 Duo i dupa! I nic nie ruszy! W skrócie? Piszecie o czymś, o czym gówno wiecie.

Proszę o info o procesorze, silniku, pluginach, przepustowości łącza. (warto by też sprawdzić, czy łącze ma ograniczenia transferu. Może być mega szybkie, ale mieć ograniczenie 1GB na miesiąc, wtedy ten 1GB się wyczerpie (zależy od slotów, pluginów) w jakieś 5 dni a resztę miesiąca na serwer nie będzie można wbić bo połączenie będzie baaardzo wolne "albo odetną :D" ) 

Na tej stronie nic nie pisze o procesorze albo o przepustowości łącza. Będzie 20-23 pluginy oraz silnik bukkit. Dodam jeszcze takie informacje : 

RAM 4064 MB Dysk SSD 10240 MB CPU 10 %
Opublikowano

Ja piernicze to co to jest za hosting szajsowaty jak nie podają informacji o maszynie, którą kupujesz? 

RAM 4064 MB Dysk SSD 10240 MB CPU 10 % 

To jest serwer VPS... Ze średniej niższej półki. Największy szajs, na czym można serwery stawiać. Przy takiej ilości pluginów i VPS? Góra 20 slotów. Jak nie będzie lagów przy pełnym serwie to idź w górę o 1 aż zacznie trochę się krztusić.. Jedyna zaleta to dysk SSD. Ale też nie wiesz dokładnie jaki to jest.. Więc może szybko paść jak jakiś no-name. A tak często się zdarza w tych pr0 vpsach

*nie jest napisane

Opublikowano

Ja piernicze to co to jest za hosting szajsowaty jak nie podają informacji o maszynie, którą kupujesz? 

To jest serwer VPS... Ze średniej niższej półki. Największy szajs, na czym można serwery stawiać. Przy takiej ilości pluginów i VPS? Góra 20 slotów. Jak nie będzie lagów przy pełnym serwie to idź w górę o 1 aż zacznie trochę się krztusić.. Jedyna zaleta to dysk SSD. Ale też nie wiesz dokładnie jaki to jest.. Więc może szybko paść jak jakiś no-name. A tak często się zdarza w tych pr0 vpsach

*nie jest napisane

Serwer chce postawić na Hostingu "ENDERCHEST" kiedyś miałem tam 3 gb i wbiło 50 osób i małe lagi były a teraz chce 4 gb :D

Opublikowano

Nie bierz gówna enderchest. Zainwestuj tą kase w 4 gb VPS'a z danymi które będziesz wiedział. Enderchest ma procesory z '90 . ;)

już mam tam wpłacone pieniądze :/

Opublikowano

już mam tam wpłacone pieniądze :/

Gówna nie bierz. Jeżeli masz 30 zł wpłać na craftserve.pl tam dostajesz:

- Lokację we Francji (lepsza ochrona DDoS)

- 8 gb ram

- Mało pingu

JEŻELI POMOGŁEM DAJ LAJKA :)

Opublikowano

Gówna nie bierz. Jeżeli masz 30 zł wpłać na craftserve.pl tam dostajesz:

- Lokację we Francji (lepsza ochrona DDoS)

- 8 gb ram

- Mało pingu

nie da się już tego wypłacić :/

Opublikowano

Takie hostingi są bez sensu.. Jak już kupiłeś to trudno. Wytrzymaj miesiąc. Porządny serwer Minecraft zrobisz tylko na porządnym dedyku (ovh.pl) ewentualnie BARDZO MOCNYM (i droższym :P) VPS.. Ale enderchest do góra 40 slotów się nada.. W takim przypadku daj 30 slotów i idź w górę jak przy pełnym serwie nie będzie lagów. Craftserve to taki sam szajs jak enderchest :)

Opublikowano

Takie hostingi są bez sensu.. Jak już kupiłeś to trudno. Wytrzymaj miesiąc. Porządny serwer Minecraft zrobisz tylko na porządnym dedyku (ovh.pl) ewentualnie BARDZO MOCNYM (i droższym :P) VPS.. Ale enderchest do góra 40 slotów się nada.. W takim przypadku daj 30 slotów i idź w górę jak przy pełnym serwie nie będzie lagów. Craftserve to taki sam szajs jak enderchest :)

Tak jak pisałem wyżej enderchest to nie takie gówno ponieważ kiedyś miałem 3 gb dałem 100 slotów wbiło 60 osób i były tylko małe lagi :D Może dlatego że były dobrze skonfigurowane pluginy :D 

Opublikowano

Albo na dobrym wietrze wszystko było.

Opublikowano

@__MrAdonis__

Skończ się czepiać byle czego. Przecież każdy wie o co chodzi z tym...

Opublikowano

Witam chciałbym kupić 4gb serwer minecraft i chciałbym się zapytać ile slotow by dało radę ustawić by nie było lagow?

bez lagów najlepiej 30-35

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...