Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arma 3 - mało fps na multi

mati84306

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z armą III na Multi. W Far Cry 4 na ultra mi po 40-50fps skacze a tutaj kupa.
Procek: I5-3470 3,2GHz
Grafika: Radeon HD r9 280x Ram: 8GB
Ram: 8GB

Opublikowano

Arma 3 to bardzo specyficzna gra pod względem optymalizacji i nawet posiadanie mega dobrego sprzętu nie gwarantuje ci dużej płynności.

W Armie ilość klatek na sekundę zależy w dużej mierze od serwera na jakim grasz, na jednym możesz mieć ledwo 30, a na innym spokojnie ponad 60.

Trójka korzysta przede wszystkim z procesora i żeby Arma jako tako chodziła trzeba mieć mocny procek, karta może być słaba a i tak gra będzie chodziła płynnie.

Twój sprzęt jest mocny i nie powinno być większych problemów z działaniem gry, również mam i5 oraz trochę gorszą kartę i gra chodzi mi bardzo dobrze.

Włącz na chwilę tryb SP i zobacz ile masz tam fpsów.

Jeśli mało to zapewne to wina dysku/zbyt bardzo zaśmieconego systemu bo po stronie sprzętowej raczej winy nie widzę.

Pokasuj niepotrzebne pliki/gry z dysku jeśli masz na nim mało miejsca, zrób defragmentację dysku itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...