Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubuntu/Windows 7

Kneron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze.

Słowem wstępu

Otóż od dłuższego czasu interesuje się Linuxem i chciałbym go mieć zawsze przy Sobie na pendrive,

Posiadam 1 pendrive i nie widzi mi się zakup kolejnego, jako pierwszą dystrybucję Linuxa wybrałem ubuntu, stwierdziłem, że chcę się bootowalnego pendrive z windows 7 oraz móc swobodnie odpalić Ubuntu z pendrive. 

Słowem zakończenia, chcę zostawić możliwość instalacji windows 7 z pendrive (często się przydaje) oraz jednocześnie odpalać z pendrive Ubuntu

I tu się nasuwa moje pytanie jak to zrobić i przy okazji nie wysadzić Sobie pendrive i jak BIOS będzie widział tego pendrive?

Czy najpier odpali się instalacja windowsa i po anulowaniu tego włączy się ubuntu? 

@Edit

Dodam, że właśnie spróbowałem za pomocą Yumi zbootować windows i programem LinuxLive USB Creator odpalić Ubuntu, tak jak myślałem, odpalił mi się ubuntu beż możliwości zainstalowania windowsa :/

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Niestety, musisz kupić nowy pendrive. Ewentualnie spróbuj poeksperymentować z MBR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...