Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zniszczenie serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hhahahha, nie martw się. Ale jeśli grozi ci nożem to ty możesz zgłosić go.

Opublikowano

Czym ty się przejmujesz, za rozwalenie serwera w grze "Minecraft" nie idzie się do więzienia(Przynajmniej nie znalazłem tego w żadnym paragrafie prawa polskiego.), prędzej ty możesz iść z tym na policje i posądzić o szantaż.

j

Opublikowano

Witam bo ostatnio zniszczylem pewen serwer a jego wlasciciel grozi mi policja. Czy mam się obawiać ?

Tak, niszczenie czyjejś własności w internecie, jest jak zniszczenie domu. Jeśli nie rzuca on słów na wiatr i nie straszy, to powinieneś się obawiać. 

Żeby nie było:

Też miałem takie przygody ,ale poważniejsze np. kupiłem konto do gry za 200 zł ,ale właściciel miał zapisaną karte kredytową i wydałem dodatkowe 200zł i tak jakby mi się zwróciło. A ,że była to gra ,gdzie nie wolno było handlować kontami upiekło mi się, ale konto zostało zbanowane. 

Miałem też przygodę z bankiem, ale już nie będę psuć sobie reputacji :)

A i jeszcze jedno, jeśli serwer był non-premium i jeśli itemshop dodawał coś czego zdobycie przeciętnemu graczowi jest niemożliwe, to masz szansę się bronić.

Porada: 

Nie rób już tak więcej, bo takie coś może się źle skończyć. Może nie dla ciebie, ale dla rodziców.

Opublikowano

Z prawnego punku widzenie prawa nie istnieje taki paragraf...

@1033765
Takie smutne że nawet nie wiesz,że CBA nie zajmuję się takimi sprawami jest to Centralne Biuro Antykorupcyjne. Takimi przestępstwami zajmuje się policja... 

Opublikowano

Tutaj można się kłócić, z punktu prawnego, naruszył prywatność danej osoby, która może to zgłosić, to jest tak jak zabranie dowodu osobistego i coś brać na raty, na inną osobę, kolega zrobił to samo, posługując się czyimiś danymi, aby coś zepsuć, lub ukraść...

Prawdę mówiąc, znam osobę, gdzie ukradziono mu rzecz, wartą ponad 500 zł, to był jakiś itemek w WoW, koleś zgłosił to na policję, a sprawa normalnie się toczyła jak o kradzież, To była kradzież na zasadzie użycia jego Hasła, aby sobie przydzielić cudzą rzecz, bez jej wiedzy.

Ty praktycznie zrobiłeś to samo...

Jeżeli on udowodni, że serwer był więcej wart niż 500 zł, to policja ma prawo zareagować.

5255055987.png

Opublikowano

To jest to samo.

Użyłeś czyiś danych, bez jego wiedzy...

On włożył w to Pieniądze, czas itp...

To jest naruszenie jego prywatności.

Tak jak pisałem.

Jeżeli wartość przekracza 500 zł, może zgłosić i nawet iść na drogę sądową, bo to już się zalicza w szkodę.

Jeżeli jego wysiłek, serwer itp... Nie był tyle wart, to droga sądowa nie wchodzi w grę, bo to jest niska szkoda.

Ale !!

Może podać o kradzież danych, czyli Hasła, a to już jest wykroczenie... Tak jak byś wszedł na mój komputer, bez mojej wiedzy, to jest to samo i już karane. 

Proszę Ciebie bradzo, aby było jasne:

Ty bez uprawnień uzyskałeś dostęp do informacji, czyli to jest karalne..

Art. 267. 
§1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2

5255055987.png

Opublikowano

Ok mam juz sposób na to : Zacytuje Wam

Niestety, ze względu na moją zaawansowaną znajomość prawa polskiego, w szczególności prawa cywilnego i "komputerowego" nie można się na nie powołać w przypadku zaistnienia warunków naruszających warunki umowy z Mojang, (ostrzeżenie przy starcie z online-mode=false)

[19:22:02] [server thread/WARN]: The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[19:22:02] [server thread/WARN]: While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[19:22:02] [server thread/WARN]: To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.

Opublikowano

@RiXo255 Ty mówisz o kradzieży a ja mu tego serwera nie ukradłem tylko zniszczylem mape.

Podobnie robi Komar1911 zrobilem to samo co on.

Serio w komara i jego fejki wierzysz?

@topic

Jezeli serwer jest w online mode false to raczej nie. Ile wlasciciel ma lat? 14 lub mniej to sie nie martw.

Opublikowano

ahahahhahaha... o lol

Jak tak bardzo się zesrałeś to weź pod uwagę to że jego rodzice na pewno nie zezwolą mu na pójście na policje...

Matko, Ojcze idę na policje jakiś szczyl rozwalił mi serwer wchodząc na moje konto

Myślisz że komukolwiek chciało by się zapierdalać po psiarni bo zniszczyli mu serwer minecraft?

HAh już widzę nagłówek w telewizji poszedł na policje bo zniszczyli mu serwer minecraft!

Sprawcy nie odnaleziono lecz już psy wpadły na jego trop po IP

PS: Dodam że "moi koledzy wykonują ataki DDoS na serwery popularne, I jakoś policja do nich nie wbiła a Ataki DDoS są BARDZO KARALNE i nielegalne w Polsce

Małe serwery takie co nie maja zabezpieczeń to zamykają w 2-3 minuty

Powodzenia Kolego!

OTO Twój pierwszy konflikt z prawem!

b_560_95_1.png

Opublikowano

Z punktu prawa są paragrawy ale wiesz.. Polska.Nikt się nie przejmie tym że mu ktoś zniszczył serwerek mc,a właściciel znająć życie nie jest pełnoletni,więc ci nic nie zrobi.pff ile razy np taki komar1991 muras itd mieli grożby i co ? gówno ;-;

Opublikowano

Witam bo ostatnio zniszczylem pewen serwer a jego wlasciciel grozi mi policja. Czy mam się obawiać ?

Jeżeli serwer jest Non - Premium, to jeszcze nic Ci nie zrobią, ale jeżeli Premium, to jeżeli on to zgłosi gdzieś, to możesz jakiejś karze podlegać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...