Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o FreeBuild?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Co sądzicie o klasycznym freebuild takie jak było kiedys,czyli:

• plotme
  • mapa surowcowa
  • miasto
  • dodanie osobno farm i villi (dodatkowa opłata)
  • ITD

Możecie dodac własne propozycje ;p

Opublikowano

Kiedyś NIE BYŁO Plotme! Ludzie skończcie z tym plotme, to najwieksze gówno jakie może być, kiedyś były działki ręczne dawane, z widokami na otoczenie, a nie cała płaska mapa i wokół szałasy z drewna i cobbla.

Dodaj jakieś questy i npc, o ile ogarniesz, a tak to może wypali.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

hmm dobrze wykonane może być w porządku :) tylko bez plotme, serio.

mapa nie może być płaska, najlepiej żeby zachować jak najbardziej "naturalny" teren z generatora no i spawn, który urwie pośladki graczom, którzy zalogują się na serwer :)

Opublikowano

Według mnie FreeBuild już dawno zaginoł w MineCrafcie . Nikt już nie gra na takowych serwerach a szkoda ;/ Gdybys mial jakies dodatki które urozmaicą rozgrywkę to fajnie by bylo na takim serwerze . Pozdrawiam

1390144171-U592769.png

Opublikowano

hmm dobrze wykonane może być w porządku :) tylko bez plotme, serio.

mapa nie może być płaska, najlepiej żeby zachować jak najbardziej "naturalny" teren z generatora no i spawn, który urwie pośladki graczom, którzy zalogują się na serwer :)

Czyli jak by mialy wygladac działki ?

Według mnie FreeBuild już dawno zaginoł w MineCrafcie . Nikt już nie gra na takowych serwerach a szkoda ;/ Gdybys mial jakies dodatki które urozmaicą rozgrywkę to fajnie by bylo na takim serwerze . Pozdrawiam

Np jakie dodatki ?

Opublikowano

Jeżeli ten tryb serwera by Ci się udał, by nie było żadnych problemów z serwerem, to serwer naprawdę fajnie by się prezentował. Oczywiście, z często dodawanymi dodatkami do gry, by nie znudzić tego trybu (graczy jeżeli będą grać). 

Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to zapraszam na PW, wszystko Ci wyjaśnię co do tego trybu ;) 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Z chęcią bym zagrał. Wszędzie tylko Sv+Frakcje, easyHC, hardcore - a mało jest serwerów Freebuild. Dodałbym także Factions bez możliwości /claim oraz /f officer. Odradzam wzięcia Plotme jako systemu rozdzielania działek.

Opublikowano

Mi się bardzo nie podobają światy PlotMe. Same w sobie nie są złe. To ułatwienie nie tylko dla adminów ale i dla graczy. Ja gram w Minecrafta od Alphy 1.0.16. Pamiętam to uczucie na serwerach beta kiedy chciałem działke ale nikogo nie było, i trzeba było czekać... Bardzo złe w PlotMe jest to, że do gry wchodzi pełno dzieci (czytaj noobów), które RAZ wejdą na serwer, zajmą działkę, wybudują na niej jakieś gówno z cobla i dirtu (sorry za słownictwo), wyjdą i ślad po nich zaginie. Jakby zrobić świat PlotMe z samymi PIĘKNYMI domami, to by było coś!

A co do FreeBuild.. hmm.. dobry pomysł, jak każdy inny. Liczy się pomysłowość. Jeżeli chcesz dodawać mini-gry, dodawaj tylko autorskie! Te typu Mob Arena, Spleef się przejadły. Nie zapomnij o dobrej maszynie, ogarniętych adminach, którzy mają nerwy ze stali ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Myślę, że PlotMe jakoś dobrze skonfigurowane (działki nie za duże, nie za małe, chodniki ładne) albo normalny świat i sam byś dawał działki. Ale to się może nie spodobać graczom. Nie jestem pewny co do tego ale ktoś chyba utworzył świat PlotMe na normalnym świecie. Musisz poszukać. No i autorskie mini-gry. Nie podam ci przykładów, sam chcę otworzyć swój serwer :) I mapę surowcową to zrób jedną dla wszystkiego. Nie idź na łatwiznę z jakimiś lasami durnymi. Po prostu, normalna mapa, PvP wyłączone tylko na spawn :)

Opublikowano

No to napisałem już. Musisz po prostu mieć talent do dobierania kolorów xD

Opublikowano

Zajmowałem się PlotMe wiele razy. NIGDY nie miałem takiego problemu. Raz tylko nie chciała działać komenda /plotme claim ale to szybko można było naprawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...