Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gładkie przewijanie ? , Komunikat przy uruchomieniu aplikacji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytałem się o dwie rzeczy w jednym temacie, by nie trzeba było tworzyć oddzielnych tematów.

Gładkie przewijanie?

Czy jest możliwość na gładkie przewijanie tekstu na formie?

Np jest sobie guzik do wyjścia z aplikacji i ma być komunikat o zapytaniu czy chcesz na pewno to zrobić.

Komunikat się składa z label i dwóch buttonów.

Komunikat przy uruchomieniu aplikacji ?

Jak zrobić komunikat / jakieś okno przy uruchamianiu aplikacji?

Opublikowano

Mi chodzi o gładkie przewijanie pomiędzy labelami i buttonami na formie.

Jak np robisz quiz i dodajesz kolejne pytanie to naciskasz "next" i przewija ci na następne pytanie.

Ps jak stworzyć nowy item do toolboxa?

Opublikowano

Możesz użyć paneli, przycisków i komendy .show .hide albo visable = true, visable = false. Ale zapewne jest prostsze rozwiązanie, niech ktoś inny się wypowie.

"Nowe" bo tylko raczej odświeżone możesz zdobyć w stylach które znajdziesz tutaj. http://www.mpcforum.pl/topic/1002320-dl-paczka-45-skinow-vbnet-wf/

Opublikowano

co do nowych "itemów" w toolboxie to to szukaj w internecie pod hasłem: "controls" czyt. kontrolki

"gładkie przewijanie" no nie wiem, powiedzmy, że chcesz zrobić to na panelach. Wykorzystaj timery i zrób aby panel na początku miał capacity = 0 a na akcję timera: panel.capacity += 0.1

da to efekt tak jakby płynnego pojawienia się panelu.

Wiadomości przy włączaniu i wyłączeniu programu to tak jak wyżej napisał kolega - MsgBox

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...