Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kleryk obecnie

radekx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Właśnie pobieram Neverwinter i zastanawiam się nad klasą. Kiedys grałem troszeczke GWF i magiem, jednak słyszałem opinie, że GWF jest mało brany na insty. Natomiast magów z tego co słysze każdy poleca i pewnie jest ich ogrom więc eq pewnie bardzo drogie. Myśle nad klerykiem, podobno dostał sporego buffa. Jak wygląda obecnie jego rola w party(słyszalem, że heal nie jest na instach potrzebny)? Czy jest na nich zapotrzebowanie i, czy jednak zrobić tego maga?

Opublikowano

Mag uniwersalny. Zawsze będziesz brany jako pierwszy. DC pełnił od M3 rolę debuffera, teraz też tak można grać. Jednak po M5 mamy zmianę w skillach i może też zadawać dmg. Jednak ta forma bardziej sprawdza się w pvp. Najlepiej niech wypowie się ktoś jeszcze, ponieważ już zardzewiałem odnośnie klera.<mało czasu na grę> :P

Opublikowano

A ja mam małe pytanko do Januszq . Czy warto teraz grać gwf`em od nowa ? Miałem wielką chęć na zrobienie łotrzyka ale podobno niedługo ma dostać nerfy a dobry jest jedynie w PVP. Nie wiem jak jest teraz z GWF`em po tych nerfach co były podajże w Module 4 i jaka ścieżka jest najlepsza mistrz miecza czy żelazny strażnik ? :)

Opublikowano

A ja mam małe pytanko do Januszq . Czy warto teraz grać gwf`em od nowa ? Miałem wielką chęć na zrobienie łotrzyka ale podobno niedługo ma dostać nerfy a dobry jest jedynie w PVP. Nie wiem jak jest teraz z GWF`em po tych nerfach co były podajże w Module 4 i jaka ścieżka jest najlepsza mistrz miecza czy żelazny strażnik ? :)

To zależy. Mistrz to typowo ścieżka pve wg grających tą postacią ze względu na to, że jest papierowy w pvp. <dla mnie to dziwne bo żelazny też schodzi na kombo, ale wolniej> Na dungi można w zasadzie chodzić 5xCW, więc tutaj pytanie rzeka jeśli chodzi o przydatność. - Chcesz grać spoko pvp, to skupiasz się na strażniku, pve na mistrzu. <Wolę zastosować przewodnią myśl niż znów zostać zjechanym za to, że dobrych destro w pvp widziałem. :P>

//Inne pytania, inne tematy. Robimy offtop.

//koniec ot.

Opublikowano

A jak obecnie wygląda gra łowcą, warlockiem i rogalem? Są potrzebni w PvE? Lubie grać DPSami i jestem nastawiony bardziej na PvE(chociaz PvP czasem też lubie) Z tego co czytam to balans klas tu leży i co patch inna klasa jest OP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...