Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System rang i kilka pytań dot. rynku steam

DaN1o2pL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, czy mógłby mi ktoś dokładnie wytłumaczyć system rang w cs ? Mimo że w csgo gram pawie pół roku dalej tego nie ogarniam jak 1 mecz może awansować w randze a 8 pod rząd nie?, wiem że jest to zależne od fragów , mvp itd. ale jak dokładnie ?

A teraz pytanie dot. rynku steam ;

Warto kupić kilka skrzynek phoenixow, bo widze cena idzie mocno w górę , czy dorówna ceny skrzynki Bravo ?
Zauważyłem że kosy też poszły w górę czy dalej będą się piąć na cenie, czy raczej będzie ona spadać ?

Za pomoc like :D

Opublikowano

Eee co do systemu rang to jest podobno tzw ukryte elo , coś jak w lolu no i dopóki nie przekroczysz jakiejś tam granicy to nie wbijesz wyższej rangi - na steamie w workshopie w poradnikach chyba coś takiego było napisane po polsku.

Co do rynku steam ; raczej będą się piąć na cenie , patrz na skrzynki które już nie dropią w grze np. esport winter case może dorównać tej skrzynce esport pomarańczowej co chodzi po 1+ euro . Trzeba analizować wszystko i kupować/trzymać z głową to wyjdziesz na +

Opublikowano

Ten system rang z tego co słyszałem tak w wskóracie to działa na zasadzie pkt. i elo. Elo jest ukryte ale pkt. można zobaczyć w tabeli.

Czym masz więcej zabójstwo, asyst, mvp, rozbrojeń i podłożeń paki tym masz więcej pkt. czym masz więcej pkt. w meczu tym więcej pkt. elo dostajesz lub mniej zostaje ci odjęte po przegranej.

Czyli, jeśli ciągle wygrywasz ostatni w tabeli to musisz wygrać dużo dużo więcej meczy, niż gdybyś był 1 w tabeli.

To taką teorie słyszałem, wydaje się dość realna. Tego poradnika an Steam całego nie czytałem, więc nie wiem co tam dokładnie jest napisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...