Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sylwester

armatik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wybijam na sylwestra na grube melo itp ale kurcze kac męczy... znacie sposoby na kaca i jakieś sposoby by dłużej wytrzymać ?
Pierdolcie się z ''trzeba mieć lepszą głowe'', idź gimbie itp ; )
Słyszałem o tym że koktajl bananowy na kaca jest dobry a porządna micha rosołu pomoże w braku zgonu

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Dużo witaminy C spowoduje że nie będziemy mieli kaca, można przez zażyć tabletki typu 2KC, ale ja polecam przed piciem wycisnąć jedną cytrynę i wypić duszkiem, wiem że to trochę nie przyjemne ale za to pomaga " sam testowałem " po drugie aby szybko nie zaliczyć zgona najlepszym sposobem podczas picia jest jedzenie, to gra tu najważniejszą rolę, aby jedzenie było tłuste, tłuszcz ciężko radzi sobie z alkoholem i powoli jest wchłaniany, tak więc nic nie zastąpi grubej pajdy ze smalcem.

Dodam że najlepiej wcześniej przed piciem coś zjeść nigdy nie pijmy na pusty żołądek bo to kończy się urwaniem filmu i to krótkometrażowego.

Opublikowano

polecam zjedzenie czegos tlustego przed tym "grubym melo" np rosol spowoduje to ze tluszcz "zapcha" nam zaladek przec co alko dluzej bd wporpwadzane do watroby licze na lajki :)

Opublikowano

na kaca preferuje zimne biale wino, szybko wypite pozwala zasnac ;p

a tak ogolnie?

po co sie tym przejmowac po to jest chyba 1 stycznia zeby sobie odpoczac ;]

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Rano najlepiej 2 łyżki miodu które uzupełnią niedobory cukru w organizmie.

A i witamina C pomaga, tylko prawdziwa cytryna a nie jakieś dwakace :D

A z doświadczenia Ci powiem że po miodzie pitnym który ma 70-80% nie ma kaca :P

Opublikowano

Cukier i alkohol, zgon kompletny, cukier łączy się z alkoholem podwajając siłę więc wątpię czy to pomoże z tym miodem, do alkoholu nie je się przeważnie ciast czy słodyczy, bo to zamula i haft gwarantowany.

Opublikowano

Na kaca najlepiej to zrobić sobie kanapkę z ziemniakami.

A tak na serio zapijaj mlekiem :D

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...